Szimplán egy duplát! – Zenés bemutatót tart a Budai Komédiások társulata

2020 október 21. szerda, 9:46

Október 24-én 20 órai kezdettel kerül bemutatásra az újonnan alakult Budai Komédiások társulat előadásában a Szimplán egy duplát! című egyfelvonásos zenés játék, melyet élő zenével élvezhet a közönség estéről estére, ha ellátogat a Figurina Bábszínház épületébe, a II. kerületi Retek utca 17. szám alá.

Fotó: Takács Ildikó

Az alkotók ajánlója:

„Zerkovitz Béla jónéhány slágerét gyűjtöttük egy csokorba, ami nem kizárólag az idősebb korosztálynak lehet ismerős, számtalan esetben előfordulhat, hogy Zerkovitz-nótát dúdolunk, anélkül, hogy tudnánk, ezt ő írta. Akár operettben, akár különféle zenés, szórakoztató műsorokban számtalan dalával találkozhatunk, mi ezek közül közel tizenötöt idézünk meg. Cél volt, hogy ezek a dalok ne csak random kövessék egymást, hanem két szerethető karakter által szólaljanak meg egy kerettörténetben, ami egy fiktív „égi kávézóban” játszódik. Nem egy poros múzeumot akarunk megjeleníteni, az orfeum-jellegű műsornak ma is lehet létjogosultsága, ha működő dialógokkal fűszerezzük a dolgot és az elhangzó dalokkal minden esetben közölni is akarunk valamit, amire a Figurina Bábszínház intim közelségű tere különösen alkalmas” – nyilatkozta Majorfalvi Bálint, a produkció egyik színésze, a társulat sajtóreferense.

Az előadásban felcsendül többek között az Asszonykám adj egy kis kimenőt, a Mi muzsikus lelkek, a Hulló falevél, vagy éppen a Kár itt minden dumáért című dal. Pille Tamás rendezésében Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett lép színpadra. Koreográfus Cortés Sebastián, zenei munkatárs Szilassy Nelly. Az október 24-i bemutatót a hónapban még két előadás követi 26-án és 29-én, valamint novemberben 13-án, 24-én és 25-én kerül színpadra az orfeumi est, melyet Pille Tamás és Majorfalvi Bálint dramatizált.

Fotó: Takács Ildikó

Jegyek valamennyi előadásra ONLINE válthatók, valamint érdemes követni a Budai Komédiások facebook oldalát, ahol a társulat mindig a legfrissebb információkkal szolgál. A budaikomediasok@gmail.com -email címen pedig akár a jegyvásárlással, akár az előadásokkal kapcsolatos kérdéseket tehetik fel a kedves nézők, akárcsak a 06-30949-9617-es telefonszámon.

A társulat mindenben eleget tesz a járványügyi előírásoknak, hogy produkcióik látogatása e nehéz időkben is mindenki számára élvezetes, s egyben biztonságos is lehessen.

Az előadások helyszíne a Figurina Bábszínház épülete: 1024, Retek utca 17. (bejárat a Fillér utca felől).