Márai-puzzle a Talány Akusztikkal

2020 november 04. szerda, 8:41

A vírushelyzet ellenére 2020. november 16-án a Talány Akusztik megtartja koncertjét a Budavári Önkormányzat kulturális központjában, a Jókai Anna Szalonban.

A produkció érdekessége, hogy – zenés felolvasószínházi formában – nemcsak a Zöld Csaba-Schwalm Zoltán duó szerzeményeit hallhatja majd a nagyérdemű, hanem Márai Sándor (1900-1989) műveiből is szemezgetnek, illetve megidézik Szindbád alakját, aki Márainál éppúgy „főszereplő”, mint Krúdynál, Heltainál, vagy éppen a Talány Akusztik mai dalaiban.

Fotó: Molnár.PG

Márai-puzzle, avagy Szindbád hazamegy címmel mutatja be a Talány Akusztik felolvasószínházzal kombinált koncertjét november 16-án, melynek művészeti vezetője: Szabó Zoltán Attila, a Törzsasztal televíziós műsor szerkesztő-műsorvezetője, s a frissen megjelent Tabló című interjúkötet (Antológia kiadó) szerzője is egyben, akit költőként Schwalm Zoltánként ismerünk. A nívódíjas zenekar dalait alkotótársával, Zöld Csaba színművésszel közösen jegyzik.

A zenekar énekesnője Burján Orsi, fuvolistája Kristó Zsófia, basszusgitáron Gáspár Gyula játszik. A ritmusszekcióért Németh-Szabó Tamás felel. A csapat frontembere az énekes-gitáros Zöld Csaba. Márai életműve előtt tisztelgő estjük igazi kuriózum, ahol az erre alkalomra írt Sanzon (Márai-puzzle) is elhangzik.

Érdekesség, hogy éppen ezen a napon, az előadásra érkezik meg a nyomdából a szintén Szabóhoz köthető Nyugat Plusz irodalmi folyóirat aktuális száma, Szabó Zoltán Attila ugyanis az idén 10 éves orgánum főszerkesztője, a „Legendák nyomában” színházi programok művészeti vezetője. A lapban az említett Márai-sanzon is olvasható lesz, valamint közlik Bozók Ferenc A kassai polgárok szerzőjéről szóló esszéjét. Utóbbi írásból kiderül, M.S. milyen erősen kötődött a Várnegyedhez, a Krisztinavároshoz, a Mikó utcához, a Tabánhoz, ha úgy tetszik, a Jókai-szalon közvetlenül környezetéhez. A produkciót Bolyhos-pálinkakóstoló követi.

Az előadásra jegyeket – online formában – ide kattintva lehet vásárolni.

Forrás: Jókai Anna Szalon