Meg se kínáltak – Bödőcs Tibor könyvéből készül előadás a 6színben

2020 december 13. vasárnap, 4:32

Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című könyvéből készül előadás Keresztes Tamás rendezésében, Thuróczy Szabolcs szereplésével a 6színben.

Fotó: Szabó Kimmel Tamás

Megtartották a Meg se kínáltak című előadás olvasópróbáját a 6színben. A Bödőcs Tibor könyvéből készülő produkcióban Magyar Oszkárt, a jobb napokat megélt, művészlelkű, alkoholista szobafestőt Thuróczy Szabolcs alakítja. A művet Enyedi Éva alkalmazta színpadra.

Fotó: Szabó Kimmel Tamás

Az író többször is nyilatkozta, hogy Thuróczy Szabolcs hangján szól a fejében Oszkár. Végre eljött az idő, hogy a nézők is meghallgathassák, hogyan. Kocsmaária egy levegővel. Sok nevetéssel, sírással. Oszkár néhol nosztalgikusan költői, néhol sokkolóan ismerős és karcos világa Keresztes Tamás rendezésében elevenedik meg a szemünk előtt.

Fotó: Szabó Kimmel Tamás

Bödőcs Tibor így ajánlja a készülő produkciót:

“Lassan két évtizede figyelem Thuróczy Szabolcs a (magyar) néplélek ismeretéről tanúskodó alakításait Pintér Béla zseniális darabjaiban: organikus, természetes, bio!

Az évek során barátságába is fogadott. Mikor először levittem a bucsuszentlászlói kocsmába, húsz perc kellett neki, hogy autentikus szereplőjévé váljon a ‘kolorlokálnak’. Helyi kőművesekkel biliárdozott hosszan, akik észre sem vették, hogy idegen. Aztán írtam egy kocsmaregény félét, és ebből készül most egy monodráma Szabolcs főszereplésével.

Fotó: Szabó Kimmel Tamás

Keresztes Tamás, kiváló színművészünk,  nem mellesleg Gogol: Egy őrült naplójának káprázatos előadója lesz a darab rendezője. A dramaturgia vas törvényeit pedig a nagyszerű Enyedi Éva érvényesíti majd magas színvonalon.”

Az előadást 2021 márciusában tervezi bemutatni a színház.