A rendes lányok csendben sírnak – Új előadás készül a Vígszínházban

2021 január 27. szerda, 4:12

Durica Katarina regényének színpadi adaptációját Paczolay Béla rendezésében, Kútvölgyi Erzsébet, Balázsovits Edit és Márkus Luca szereplésével láthatják a Házi Színpadon.

Fotó: Dömölky Dániel

A Vígszínház ajánlója:

Jobb hallgatni, félrenézni, továbbmenni… És csak csendben sírni. Főleg ha nő vagy. – Ez a túlélési stratégia működött a kilencvenes években a csallóközi kisvárosban, Dunaszerdahelyen, ahol pokoli események tették elviselhetetlenné a hétköznapokat. Húsz évvel később Durica Katarina megtörte a csendet, és beszéltetni kezdte azokat a nőket, akik annyi éven át hallgattak, pedig tanúk voltak, tanúk és áldozatok.

Fotó: Dömölky Dániel

Interjúk, vallomások és beszámolók alapján íródott a regény, amelyben három nő sorsán keresztül kirajzolódik Európa egyik legsötétebb maffiatörténete.

A rendes lányok csendben sírnak nemcsak felkavaró, hanem felszabadító és felemelő is. Erőt és bátorságot ad azoknak a nőknek, akik némán tűrték az erőszakot, akik nem merték felemelni a hangjukat, akik eddig szégyenbe burkolózva éltek.

Fotó: Dömölky Dániel

Az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere most először lesz látható színpadon a Vígszínház kiváló művészeinek előadásában.