Éljen a szerelem! – Valentin-napi különkiadással jelentkezik a Momentán

2021 február 13. szombat, 8:02

A Momentán Társulat Valentin-nap alkalmából egy különleges előadással készül: az Online Rendezők Viadala előadáson kívülről-belülről-alulról-felülről forgatják át az összes létező filmes szerelmi klisét a nézők ötletei alapján. Február 14-én 20 órától várnak a monitorok elé.

A Momentán Társulat tavaly tavasszal indította el online improvizációs előadásait. Azóta rendszeresen újabb és újabb meglepetéssel készülnek a nézők számára, hogy az otthon töltött időt nevetéssel fűszerezzék.

Az Online Rendezők Viadala előadásban a Momentánosok azt improvizálják, hogy filmrendezők. Négyféle rendezői koncepció felvázolásával, a szereplők, látvány, hangulat megidézésével (pitchelésével) és egy-egy jelenet bemutatásával indul az előadás. Mind a négy improvizált rendező célja, hogy a „producerek”, azaz az online résztvevő közönség, az ő filmkoncepcióját válasszák. A közönség – Momentán szokás szerint – alakítója is a történeteknek, chaten keresztül küldheti be ötleteit, amelyek alakíthatják az estét.

Az improvizált filmötletek újabb és újabb körökben bontakoznak ki, de a néző-producerek minden kör után online szavaznak, hogy melyik sztorit tartják méltónak a folytatásra és melyiknek mondanak búcsút. Az utolsó szavazás után csak egyetlen film marad, aminek így a befejező nagyjelenetét is láthatják.

Valentin-nap alkalmából minden filmes műfajba belelopják a romantikus kliséket, megható szerelmi szálakat, legyen az egy kémtörténet, egy ifjúsági film vagy egy western. Ráadásul az előadás nézői között egy meglepetést kisorsolnak az adás során.

Azoknak is ajánlják az előadást, akik most épp nem szerelmesek. De további három előadással is készülnek februárban, hogy senki ne maradjon improvizáció nélkül:

Február 17-én Impró Ninja Warrior: Három Momentános három impró ninja szerepébe bújik, akiknek különböző improvizációs kihívásokat kell teljesíteniük. Hogy pontosan miket, azt sem ők, sem a közönség nem tudja előre.

Február 24-én Online RögvEst: Interaktív impróshow. Egy pörgős este tele nevetéssel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal. Az alap Momentán-élmény, ezúttal online. Február 28-án pedig re:Verze Antidepresszáns: Improzivált dalok a közönség ötletei alapján, a pozitív hangulat jegyében.