Online közösségi játékot indít az Orlai Produkció

2021 február 14. vasárnap, 17:51

A színház, a játék az együttlétről szól, arról, ami hónapok óta a hétköznapokban is szinte lehetetlen. A járványhelyzet megnehezíti a találkozást, a fizikai kapcsolattartást. Az Orlai Produkció előadásai november óta nézhetők online, de a személyességről és a közösségről sem szeretnének lemondani, ezért az Állj bele! című, 2019 őszén a Jurányi Házban indított programsorozatuk az online térbe költözik.

Mi lett volna, ha életünk egy pontján másképp döntünk? Átlépjük-e a határainkat? Merünk-e beszélni az erőszakról? A közösségi színházi játék résztvevői Csikász Ágnes és Nagy Zsombor drámainstruktorok vezetésével izgalmas, sokakat érdeklő kérdéseket boncolgatnak, köztük társadalmi, szociális, sőt akár tabutémákat is. A kétórás alkalmakon a résztvevők megosztják egymással gondolataikat, különböző véleményeket és nézőpontokat vizsgálnak meg.

Az Állj bele! a Zoom platformon valósul meg. A játékos estékhez minden alkalommal csatlakozik az Orlai Produkciós Iroda alkotóközösségének egy-egy tagja is.

Fotó: Orlai Produkció

Hogyan alakult volna az életem, ha…? Egy-egy drámai vagy szürreálisan komikus helyzetben bizonyára mindenki eljátszott már ezzel a gondolattal. Milyen lenne az a másik élet? Igaz-e a mondás, hogy mindenki a maga sorsának kovácsa, vagy valóban léteznek eleve elrendelt dolgok? Ezek kapcsán Nagy Dániel Viktorral játszhatnak az érdeklődők február 20-án.

Hol húzod meg a határaidat? Át mered lépni őket? Érezted úgy, például a karantén alatt, hogy átlépted valamelyik határodat? Hogyan éljük meg és hogyan reagálunk, ha szélsőséges helyzetbe kerülünk? Mikor és mit vállalunk be/fel? Hogyan lehet minket kimozdítani a komfortzónánkból? Egyáltalán: ki kell-e mozdulnunk belőle? A résztvevők február 23-i játszótársa Péter Kata lesz.

Hol kezdődik az erőszak? Hogyan viszonyulunk hozzá, ha az utcán, a munkahelyen, az iskolában vagy a családon belül történik? Hogyan viselkedünk, ha áldozatok, elkövetők vagy szemlélők vagyunk? Merünk beszélni róla? Február 26-án az Egyasszony és az Apád előtt ne vetkőzz írója, Péterfy-Novák Éva csatlakozik a játékba.

A játékban maximum 20 fő vehet részt. Az Állj bele! játékot a Zoom platformon valósítják meg. Bővebb információ itt található.