Szavalóverseny – Érkezik a K:ortárs újabb bemutatója

2021 március 08. hétfő, 4:11

Háy János Szavalóverseny c. darabját háromrészes sorozatként közvetítik az eszinhaz.hu-n. A darabok külön is megtekinthetők, ugyanakkor tartalmilag összefüggenek, mindhármat megnézve egy költő életműve rajzolódik ki előttünk. Rendező: Tárnoki Márk.

“Sokat ültem szavalóversenyek zsűrijében, ahová a legtöbb előadó betanult klisékkel érkezett. Klisékkel, amelyek mögött nemvolt valóság, csak egy hamis akusztikai tér.Harminchatfokos lázban égek mindig és te nem ápolsz, anyám, harsogja az előadó, ő láthatóan épp negyvenkétfokos lázban ég. Nem pusztán a sor finom humorát nem érti, de a jelentését sem. Vissza kell mennünk harminchat fokra. Ez az én szavalóversenyem alaphőfoka, hogy ne az akusztikai tér lángoljon, hanem a hallgató szíve.” (Háy János)

Fotó: Horváth Judit

A Szavalóverseny alkotói:

Technikai rendező: Török Marcell. Operatőr: Meister Natália. Vágó: Majszin Éva. Hangmérnök: Párizs Misha. Fővilágosító: Lohár Antal. Súgó: Schaefer Andrea. Ügyelő: Valovics István. Dramaturg: Török Tamara. Asszisztens: Hornung Gábor.

A produkció a Katona József Színház K:ortárs sorozatának részeként valósul meg, amely meghívásos drámapályázaton kiválasztott művek rendhagyó feldolgozását tűzte ki célul. A színház rendezőiből és dramaturgjából álló zsűri, a járványhelyzetre való tekintettel, kifejezetten online térben megvalósítható alkotásokat választott ki. A K:ortárs negyedik része 2021 tavaszára várható.

Bővebb információ és jegyvásárlás ITT.