Legyen színház! – Nyuszi-hálózathoz kapcsolódik az Átrium

2021 március 12. péntek, 5:32

Egy évvel ezelőtt ilyenkor sorra sötétedtek el a színházak színpadai a világon. Erre emlékezve, a koronavírus-pandémia okozta lezárások egyéves évfordulója alkalmából egy világméretű Nyuszi-hálózatba kapcsolódunk: az Aurora Nova kiadó kezdeményezte „Let There Be Theatre!” (Legyen színház!) projekt keretében a világ számos pontján, Torontótól Berlinig, Tasmaniától Anconáig ugyanabban az időben, este 8-tól látható Nassim Soleimanpour különleges darabja.

Az Átrium ajánlója:

2020 a legnehezebb évek egyike volt az előadó-művészeti szektorban dolgozók számára. A járvány még mindig tombol, és nem tudni, mikor találkozhatunk újra élő előadásokon közönségünkkel. Az Aurora Nova kiadó egy rendhagyó globális esemény létrehozásával szeretné emlékezni az első lezárás évfordulójára, ünnepelve a színházat és a kulturális szektor sokszínűségét. Egy olyan világszintű eseménnyel, amely talán inspirációt nyújthat a jelenlegi elszigetelődés idején. A „Let There Be Theatre!” projekttel a színházcsinálók és a közönség együtt jelzést küldenek, emlékeztetve mindenkit a színház erejére, egy színdarab segítségével, amely élő bizonyítéka annak, hogy a kreativitás legyőzheti a nehézségeket. Ezen a napon egyes helyeken élőben, máshol Zoomon, megint máshol – ahogy Budapesten is – streamen közvetítve láthatják az előadást a nézők. 

Fotó: Czibor Attila

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Minden este más és más. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni. Az Átrium virtuális közönsége előtt, életében először és utoljára Nagy Sándor küzd meg a számára ismeretlen szöveggel, világszerte több mint száz másik színésszel egyszerre. 

Nagy Sándor Kisvárdán született, 1980-ban. Pályáját a Doktorock színtársulatban kezdte, de már a színművészeti egyetemre történő felvétele előtt fellépett a Madách Színházban. 2005-ben diplomázott, operett-musical színész szakon, többek között a Madáchban és a Játékszínben játszik rendszeresen. 2005 és 2010 között az Adagio együttes tagja volt. 2006-ban Súgó Csiga-díjat kapott, 2009-ben elnyerte a MASZK Országos Színészegyesület pályakezdőknek adományozható Soós Imre-díját. 2015-ben a Játékszín neki ítélte oda a Kránitz Lajos-díjat. 

Nagy Sándor / Fotó: Bach Máté

A már több mint ötven országban játszott szöveget olyan kiváló színészek is előadták már, mint Whoopi Goldberg, John Hurt, Nathan Lane, Brian Dennehy, Stephen Fry, Tobias Menzies, Alan Cumming, F. Murray Abraham, az operaénekes Joyce DiDonato vagy a filmrendező Ken Loach. 

Jegyeket az online-atrium.jegy.hu oldalon, belépést (illetve előtte regisztrációt) követően lehet váltani. A jegyértékesítő oldal automatikusan elküldi a vásárló e-mail címére a stream megtekintéséhez szükséges linket.

További információ és jegyvásárlás:​ ​https://online-atrium.jegy.hu/

Fehér nyuszi, vörös nyuszi – előadja: Nagy Sándor
2021. március 13. 20:00
Átrium online tér