Kultúrpolitikai témákkal zárja az évadot a Magyar Színházi Társaság

2021 május 10. hétfő, 4:28

A Magyar Színházi Társaság május 17-én és 18-án zárja a Jó kérdés beszélgetéssorozat idei évadát. A vendégek a finanszírozástól a színházi felsőoktatásig öt panelben összegzik az elmúlt év tapasztalatait és a nyitás kihívásait.

A Magyar Színházi Társaság aktuális témákat feldolgozó beszélgetéssorozata, a Jó kérdés idén rendhagyó módon zárja évadát. Május 17-én és 18-án a Papageno Facebook-oldalán élőben közvetített öt tematikus beszélgetésben a meghívott vendégek a pandémia hatásait elemzik, de szó esik az újraindulás kihívásairól is.

Fotó: Éder Vera

A Magyar Színházi Társaság ajánlója:

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés beszélgetéssorozata a 2017/2018-as évadban indult azzal a céllal, hogy szakmai kérdéseket az adott témák és műfajok legizgalmasabb alkotóival, a színház iránt érdeklődő közönség számára is érthető módon, a bennfentességtől mentesen járjuk körül. Az élő, közönség jelenlétében rendezett beszélgetések a 2019/2020-as évadban a pandémia miatt megszakadtak, de a nyári színházi szezon kezdetén online különkiadásokkal jelentkezett a sorozat. A 2020/2021-es szezonban a járványügyi szabályok alakulása függvényében zajlottak személyes jelenléttel, valamint online platformon az aktuális kérdésekre reflektáló beszélgetések, amelyek mindegyike visszanézhető a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján.

Az idei évadzáró alkalmat rendhagyó módon szervezzük. A kétnapos, közönség jelenléte nélkül megrendezendő, de élőben közvetített eseményen öt panelben kerül sor az elmúlt év eseményeinek összegzésére, tapasztalatainak megosztására, de a meghívott vendégek, kultúrpolitikusok, önkormányzati vezetők és színházi szakemberek elemzik a színházi élet újraindításának kihívásait is. Május 17-én a két panelben az állami és önkormányzati finanszírozás és az anyagi segítségnyújtás kerül fókuszba. A program 15.00-kor órakor kezdődik. Május 18-án három témakörről, a színházi fesztiválok, a gyerek- és ifjúsági közönségnek játszó színházak, illetve a színházi felsőoktatás kérdéseiről esik szó. A program 14.30-kor kezdődik.

A beszélgetések kezdési időpontjaival és a résztvevők teljes listájával hamarosan jelentkezünk.