A 6színben mutatta be vizsgadarabját Székely Kriszta színművészetis osztálya

2021 június 27. vasárnap, 6:52

A 6színben mutatta be a Színház- és Filmművészeti Egyetem 4. évfolyamos osztálya Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabját.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Máté Gábor – Székely Kriszta osztályának hallgatóival Hargitai Iván rendezésében készült Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című darabja a 6színben. Az előadásban – mely egyben a színészhallgatók vizsgája is – Bíró Panna, Berényi Nóra, Hencz András, Hevesi László, Mari Dorottya és Rezes Dominika szerepel. A mozgásért Blaskó Borbála felel.

Fotó: 6szín

Hajdu Szabolcs a művet eredetileg színdarabnak írta, majd filmen is megrendezte. A mozi 2016-ban az 51. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált, ahol az alkotást Kristály Glóbusszal jutalmazták, Hajdu Szabolcs pedig a legjobb színésznek járó díjat is elnyerte.

A darab története szerint két egymástól eltávolodott testvér családja hosszú idő után ismét találkozik: Eszter nővére, Ernella családjával egy év után hazatér Skóciából, és Eszterék kénytelenek őket befogadni. A kényszerű együttlét szembesíti a családtagokat egymással, a közöttük feszülő ellentétekkel és saját magukkal is.

Hargitai Iván a vizsgaelőadás kapcsán elmondta, azért esett a választása erre a darabra, mivel a hallgatókhoz közel áll gondolkodásban és stilárisan is. – Bár a történet 30-40 éves emberekről szól, a darab hangvétele és mondanivalója tökéletesen tud megszólalni a fiatalok hangján is. A 6színben nyugodt körülmények között tudunk próbálni és nagyon örvendetes, hogy a továbbjátszást is biztosították – mondta el a rendező.