Öt bemutató a Kolibri Színház következő évadában

2021 július 10. szombat, 4:09

Öt új bemutatót tervez a jövőre 30 éves fennállását ünneplő Kolibri Színház a 2021/2022-es évadra.

A színház közleménye szerint a jubileumi évadot szeptember első szombatján a Kolibri Fesztivállal nyitják. A szeptemberben Budapesten zajló Eucharisztikus Kongresszus részeként mutatják be Egressy Zoltán Rózsakirálylány című darabját Novák János rendezésében. Keresztesi József Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyvéből Székely Andrea készít kétszereplős előadást a legkisebbeknek a Kolibri Fészekben. Maria Wojtyszko kortárs lengyel szerző Sam, avagy felkészülés a családi életre című drámáját Gyevi-Bíró Eszter állítja színpadra a Kolibri Pincében.

Fotó: Szántó Fanni, Rupp Anikó

A jövő évadban folytatódik a Locspocs-sorozat a Kolibri színpadán. Tor Age Bringsvard meséjét Kozák Katalin fordítása alapján Horváth Péter alkalmazta színpadra, az előadást Novák János rendezi Locspocs és a sárkánylány címmel. A Kolibri Színház 2019-ben meghirdetett kortárs magyar drámaíró pályázatának díjazottja volt Kiss Noémi A bálna és a srác című darabja, amelyet Markó Róbert állít színpadra az évad utolsó bemutatójaként. A tervek szerint 2022-ben megvalósulhat a 2020 tavaszán elmaradt jubileumi X. Kaposvári ASSITEJ Biennálé az ASSITEJ Magyar Központ és a kaposvári Csiky Gergely Színház közös szervezésében.

A társulat közönség előtt is bemutatja az idén élő stream-közvetítéssel debütált előadásait, így a Krausz Attila Tipli című kortárs regényéből adaptált, Vidovszky György rendezte ifjúsági előadást, a Dániel András népszerű meséiből készült Egy kupac kuflit Andrusko Marcella rendezésében, valamint Kuthy Ágnes rendezésében Gimesi Dóra Emma csöndje című darabját. Már közönség előtt tarthatták meg Az ember tragédiája című ifjúsági előadás előbemutatóját Novák János rendezésében, valamint a Watergate Az időkripták rejtélye című interaktív szabadulószínház munkabemutatóját, amelyet Vidovszky György rendezett a Kolibri Pincében.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy idén két díjjal is gazdagodott a Kolibri Színház társulata: Orosz Klaudia képzőművészeti vezető munkáját Blattner Géza-díjjal jutalmazták, Novák Jánost pedig életműdíjjal tüntette ki az ASSITEJ, a gyermek- és ifjúsági színházak nemzetközi szövetsége. A múlt heti évadzárón a hagyományoknak megfelelően a társulat belső művészeti elismeréseit is kiosztották. A kollégák titkos szavazatai alapján idén Nyirkó Krisztina és Krausz Gábor színművészek, valamint Kuklis Katalin öltöztető és Kiss Géza ügyelő érdemelte ki az elismerést.

(MTI)