Kilenc bemutatót tervez az új évadban az Örkény Színház

2021 július 13. kedd, 4:06

Az ősszel kezdődő évadban pótolják elhalasztott bemutatóikat, és természetesen új produkciókat is láthat a közönség.

Október 1-én mutatják be Bodó Viktor rendezését, a 33 álom munkacímű produkciót a nagyszínpadon. Ezzel párhuzamosan az Örkény Stúdióban Kovács D. Dániel állítja színpadra Esterházy Péter 33 változat Haydn-koponyára című drámáját. Mindkét előadás bemutatója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a Budapest Brand támogatásával kerül színre.

Fotó: Horváth Judit

Ugyanitt lesz látható október 29-től a Winterreise, Tarnóczi Jakab rendezésében. Schubert dalciklusával Borsi-Balogh Máté lép a nézők elé. Mácsai Pál rendezi Bertolt Brecht A szecsuáni jó ember című példázatát a nagyszínpadon, a bemutatóra november 26-án kerül sor. Ezt követi a nagyszínpadon Szabó Magda klasszikusa, Az ajtó. Bemutatója március 25-én lesz Gáspár Ildikó rendezésében. Ugyanezen a napon a Stúdióban Ingmar Bergman Jelenetek a bábuk életéből című 1980-as kultfilmjének színpadi adaptációját mutatja be a társulat, az előadást Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei társulat vezetője rendezi.

Ugyanitt májusban lesz először látható Schwechtje Mihály Szex. Újra. El. című rendezése. Az elmúlt évek kiemelkedő közéleti vitatémája volt az úgynevezett Szexuális Újraelosztás Elmélet. A színdarabban az alkotók megpróbálják elképzelni azt a világot, ahol ez megvalósul. A bemutatók sorát A nemzet özvegye című produkció zárja június 16-án, melyet szerzőként és rendezőként is Kelemen Kristóf jegyez. Az évad során színre kerül Takács Nóra Diána önálló zenés estje is a Stúdióban, melynek bemutatójáról később adnak tájékoztatást.

Októberi előadásaikra a jegyértékesítést június végén kezdik meg, a nyár folyamán kizárólag online, augusztus közepétől pedig jegypénztárukban, közönségszervezésükön személyesen is. Előadásaikat a hatályos szabályozás értelmében csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nézőik látogathatják, egyelőre a maszkhasználat is kötelező marad, azonban jegyeiket helykihagyás nélkül értékesítik.

Az Örkény Stream velünk marad a következő évadban is, 2021/2022-es stream-repertoárjukról később adnak tájékoztatást.