Meghirdette 10. évadát a Spirit Színház

2021 július 31. szombat, 7:08

Meghirdette tizedik évadát a Margit híd budai lábánál található magánszínház.

A Spirit Színház ajánlója:

Perjés János, a Spirit alapító- művészigazgatója a “Pesti Globe” arculatot és szlogent erősíti tovább az immár három játszóhelyen működő csapattal.

A 10. évad egyben a megújulás, egy új kezdet éve is, először van lehetőségük arra, hogy olyan rendezőket fogadjanak, mint Keszég László, vagy az Újvidékről érkező Boris Lijesevic.

A bemutatók valóban a “Globe” évét valósítják meg, a színészi játék koncentráltságára, még magasabb szintű megvalósítására törekedve. Az igazgató így választotta ki új művészeit is.

Lady Macbethként mutatkozik be OROSZLÁN Szonja, Maria Callas lesz VARGA Izabella, A kaktusz virága főszerepét GALLUSZ Nikolett játssza, míg Momo az “Előttem az élet” c.darabban STEFANOVITS Angéla lesz. Közönségkedvencnek ígérkezik a televízióból ismert FILIPÁNICS Bálint, aki több műfajban is kipróbálhatja magát.

Fotó: Spirit Színház

A bemutatók:

Augusztus 5.
Schiller: Don Carlos (rend.: Keszég László). Carlosként Pálóczi Bence, Eboli szerepében Gubík Ági

Szeptember 25.
Shakespeare: Macbeth (rend.: Boris Lijesevic). Macbeth Perjés János, a Lady Oroszlán Szonja

Októberben a színház “Magyarország messzire van” c.előadása három hetes amerikai útra indul, melynek állomásai között van San Francisco és Los Angeles.

Novemberben új előadásként látható Czeizel Gábor rendezésében a Maria Callas mesterkurzusa Varga Izabellával.

Karácsonykor két premierrel ajándékozzák meg a nézőket:
A kaktusz virága Gallusz Nikolett és Filipánics Bálint felléptével látható, míg a Mekkora Isten tenyere c.önéletrajzi mű Gulyás Dénes és Szitás Barbara elôadásában.

Több repertoár előadás kap új életet:
A Gina és Fidel Schlanger András Castrojával; a Páros hármas olasz örökzöldekkel és Fazakas Julival; a Mario és a varázsló Gulyás Dénes prózai debütálásával; az Eszter hagyatéka Mészáros Tamás és Gyebnár Csekka játékával. De frissül az Advent a Hargitán, a Képzelt riport…, az Equus és az Édentől keletre előadása is.