Márfi Márk szakdolgozatából készült előadás

2021 augusztus 29. vasárnap, 5:42

Augusztus 30-án a Lóvasút Kulturális és Rendezvénytérben mutatják be a TELIK – egy óra az életedből című produkciót Márfi Márk játékával. Az előadás érdekessége, hogy egy szakdolgozatból született önadaptáció.

Márfi Márk 2020-ban végzett az SZFE prózai színész szakán, diplomamunkáját ugyanebben az évben, a tavaszi karantén alatt írta meg. A szövegből készült előadást Tóth Péterrel közösen állították színpadra.

Az egy órás, személyes hangvételű önadaptáció egyfajta kísérlet a „szakdolgozat-színházi” formára, amely 26 évnyi emléktérképet terít a nézők elé. Márfi Márk a koronavírus-járvány miatt karanténban kényszerült helyzetben és állapotban, vidéki otthonában írta záródolgozatát. Eddig talán soha nem volt a diploma előtt álló színészeknek ennyi koncentrált ideje erre az írásbeli feladatra. Ez a helyzet azonban mindenképp kettős volt: egyfajta kényszerű bezártságból született, de mégis nagyobb alkotói szabadságban.

Fotó: Bánszegi Rebeka

„Bezártság, magány, feszültség, egymáson levezetés van. Édesanya, édesapa van. Szomszéd nincs, a postás nem jár. Munkás emberek vannak, de az nem számít, mert ők pénzért vannak itt. Háromkilométeres körzetben egy árva lélek sincs. Hétvége nincs. Ünnepnap nincs. Nyaralás nincs. Munka van. Munka van. Munka van. Egyébként minden van. Autók, motorok, traktorok, hótoló télre és öntözőrendszer nyárra. Valahogy realitás nincs” – részlet a dolgozatból.

TELIK – egy óra az életedből
Író, előadó: Márfi Márk
Dramaturg: Bíró Bence
Zene: Mester Dávid
Alkotótárs, rendező: Tóth Péter

Bemutató: 2021. augusztus 30., hétfő 20:30
További előadások: augusztus 31.; szeptember 15., 30.; október 13., 27. 20:30
LÓVASÚT Kulturális és Rendezvénytér – 1121 Budapest, Zugligeti út 64.

Az előadást felnőtt nézőknek ajánlják!
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, www.biq.hu, Lóvasút