Frivol – Kortárs néptánc előadást rendezett Alföldi Róbert az Átriumban

2021 szeptember 14. kedd, 4:24

A 18 éven felülieknek szánt produkció szeptember 14-én kerül első alkalommal közönség elé.

Az Átrium ajánlója:

Alföldi Róbert rendezésében és a Varidance Társulat együttműködésével kerül az Átrium színpadára egy kortárs néptánc-előadás, a Frivol Istenről, hazáról és családról, valamint arról a valóságról, ami a hangzatos jelszó mögött van. A magyar népi hagyományt a jelenbe ültető, látványos, izgalmas és mozgalmas produkció egyúttal kísérlet arra, hogy a tánc nyelvén, a magyar népi hagyományok elemeinek felhasználásával beszéljünk fontos, jelen idejű kérdésekről, a bennünket körülvevő világról.

A Frivol nem csupán táncelőadás: a produkció pontosan illeszkedik az Átrium szórakoztató, társadalomkritikai igényű és szociális érzékenységű repertoárjába. Sokszor elfeledkezünk arról, hogy a magyar hagyomány nem a múlt, hanem a jelen, nem elhalt zárvány, hanem élő organizmus, és nem múzeumként kell használni, hanem élő, hús-vér színházként.

Fotó: Mészáros Csaba

Mit jelentenek az élő népszokások, hogyan éli azt meg „elkövető” és „áldozat”? Mit lehet és nem lehet egy zárt közösségben? Milyen hatalmat képviselnek a közösség elöljárói? Mi a közös egy májusfában és egy csatornában? „Isten, haza, család, és ami mögötte van” – erről beszél a tánc nyelvén sok humorral és valósággal a Frivol, amelynek koreográfusa Vári Bertalan. A 18 éven felülieknek szánt produkció szeptember 14-én kerül első alkalommal közönség elé.

Játssza: Bánházy Eszter, Deák Bálint, Dunaveczki Éva, Hahn Jusztina Sára, Halmosi Dzsenifer, Hernicz Albert, Jaklics Liliána, Kecskeméti Gergely, Klemanovits Artúr, Perger Balázs, Péter Szilvia, Simon Gergő, Vári Bertalan, Végső Zsolt, Zolja Adél.

A zenei felvételen közreműködik Pálházi Bence Bandája: Vajas Evelin (ének), Pálházi Bence (prím, terc), Deák-Volom Dávid (klarinét, szaxofon), Horváth Áron (cimbalom), Lajti Ákos (brácsa, kobza), Lakatos Dávid (nagybőgő) Közreműködik: Czibor Attila, Gátos Iván, Bartek Zsolt.

Jelmez: Pető Kata. Kellék: Mertl Enikő. Sound design: Remete Marcell. Fény: Tóth Bertalan. Segédrendező: Bali V. Gergő. Produkciós koordinátor: Nyulassy Attila. Műszaki vezető: Czibor Attila. Produkciós menedzser: Studniczky László ‘Zsatyi’. Producer: Zsedényi Balázs. Dramaturg, produkciós vezető: Ugrai István. Koreográfus: Vári Bertalan. Rendező: Alföldi Róbert.

Jegyek az atrium.jegy.hu oldalon válthatók.