Egy Budapesten szabadon kószáló tigris történetét mutatja be a Stúdió K

2021 december 16. csütörtök, 4:34

A Stúdió K alapítója, Fodor Tamás is színpadra lép december 17-én a Tigris bemutatóján, amely a színház ötvenéves jubileumi programsorozatát nyitja meg.

A Stúdió K Színház ajánlója:

Az előadásban a budapesti állatkertből megszökött tigris billenti ki a városlakókat megszokott napi rutinjukból, amit sokan bosszankodva, de néhányan örömmel fogadnak. Szikszai Rémusz rendező és Bíró Bence dramaturg Gianina Cărbunariu kortárs drámaírónő megtörtént esetet feldolgozó szövegét adaptálták a mai magyar létállapotra.

Cărbunariu drámájának alapja, hogy 2011. december 13-án a nagyszebeni állatkertből valóban megszökött egy tigris, miután gondozója nyitva felejtette a ketrec ajtaját. A tigris előbb a város melletti erdőben kószált, ahonnan meglépett az üldözői elől, később a városban tűnt fel, majd újra nyoma veszett. Egy városrészt teljesen ki kellett üríteni miatta, mire hivatásos vadászok végül megtalálták, majd – mivel nem sikerült befogni – lelőtték.

Homonnai Kata / Fotó: Vass László Ádám Vass Kevesebb jelenjen meg

A budapesti tigris is rejtőzködő természet, így leginkább a városlakókkal készített interjúkból tudhatja meg a néző, milyen is valójában. Jólértesült szemtanúkból ugyanis nincs hiány: mindenki tudni véli, hogy kik állnak a tigris-jelenség mögött és hogy hogyan kellene a problémát egyszer és mindenkorra megnyugtatóan megoldani. Megszólal a külföldiek nagy barátja, a Taxis, az őslakos Verebek, a perzsaszőnyegét féltő Kisnyugdíjas, de a Bankigazgató és a Gyermekvédelmi Szakszolgálat sem maradhat ki a véleménynyilvánításból, mígnem az egész város annak rendje és módja szerint betigrisül…

A Tigris nyitja meg az idén fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő színház jubileumi programsorozatát. Jegyek elérhetők a Stúdió K Színház jegypénztárában (1092 Budapest, Ráday u. 32.) és a https://studiokszinhaz.jegy.hu/ oldalon.

TIGRIS / A STÚDIÓ K JUBILEUMI ELŐADÁSA / BEMUTATÓ: 2021.12.17.

Gianina Cărbunariu azonos című műve nyomán írta: Bíró Bence és Szikszai Rémusz

Játsszák: Fodor Tamás, Homonnai Katalin, Lovas Dániel, Nagypál Gábor, Nyakó Júlia, Pallagi Melitta, Samudovszky Adrian, Spilák Lajos

Díszlet: Bagossy Levente, jelmez: Kiss Julcsi, zene: Spilák Lajos, dalszöveg: Horváth Kristóf, dramaturg : Bíró Bence, fény, hang: Berta Ninett, asszisztens: Mátyás Viktória, gyakornok: Sulyok Máté, rendező: Szikszai Rémusz.