Vircsaft – Fizikai színház a Gólemben

2021 december 16. csütörtök, 4:32

December 16-án új műfajban debütál a Gólem Színház, avagy időutazás élőzenére és akrobatikára Borgula András rendezésében.

A Gólem Színház ajánlója:

Mi is az a zsidó vircsaft? Valóban azt jelenti, hogy „rossz gazdálkodás”? Vagy dúskálva a szinonimáknak vélt szavakban, azt írjuk helyette: „skandallum, botrány, ramazúri, ribillió”? Esetleg előhúzzuk a tarsolyunkból a szó másodlagos jelentését, és egyszerűen csak azt mondjuk: „közösség”? Miben különbözik a deklaráltan zsidó életforma mások életétől? Mit eszik, mit iszik, hogyan biciklizik egy zsidó ember? Vajon tényleg akkora különbség van ember és zsidó ember között, mint azt a többség gondolja?

Fotó: Pályi Zsófia

A fizikai színház, az akrobatika és az élőzene találkozásából született produkcióban 100 évet utazunk vissza, hogy egy pályaudvar nyüzsgő-pezsgő életébe lessünk be. A rabbi lányának tiltott szerelme, a kóser szilvapálinka titka és egy tojásárus is főszerephez jutnak. Hogy mindez álom csupán vagy valóság, azt pedig döntsék el nézőink. Vigyázat, hangos lesz!

Az előadás a VII. kerületi Gólem Központban látható, mely november óta a Gólem Színház állandó játszóhelye.

Játsszák: Barna Gábor Botond, Kerekes Márton, Nádasi Iván, Daniel Relle, Louise Relle, Sipos Vera, Urmai Blanka

Dramaturg: Németh Virág. Díszlet és jelmez: Katics Veronika. Produkciós vezető: Marcsa Barbara. A rendező munkatársa: Kóti Eszter. Rendező: Borgula András.

Bemutató: 2021. december 16.