Már lehet jelentkezni a 2017-es Versünnep Fesztiválra

2016 december 31. szombat, 17:19

A Versünnep Alapítvány, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és a Bánffy György Kulturális Szalon együttműködésével, ismét megrendezi a Versünnep Fesztivált.

A rendezvénysorozatot a Nemzeti Kulturális Alap valamint a Magyar Művészeti Akadémia támogatja. A megmérettetésre 2017. január 31-ig nevezhetnek megzenésített vagy szóban előadott költeményekkel, illetve képző- vagy filmművészeti alkotással hivatásos színművészek és előadóművészek, továbbá a szakirányú közép- és felsőoktatási intézmények hallgatói. A győztesek pénz- és tárgyjutalmakon túl fellépési lehetőségeket is kapnak.

A rendezvénysorozat tizenkét éve indult útjára azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a magyar nyelven született irodalmi alkotásokra és népszerűsítse a művészi versmondást, mely képes minden magyar anyanyelvű embert összekapcsolni téren és időn keresztül egyaránt.

Az előadók így kortárs és klasszikus költeményekkel – 2017-ben a 200 évvel ezelőtt született és 135 évvel ezelőtt elhunyt Arany János, a 140 évvel ezelőtt született Ady Endre vagy a 130 évvel ezelőtt született és 50 éve elhunyt Kassák Lajos egy-egy alkotásával – nevezhetnek a mondott vers, megzenésített művek és képző- vagy filmművészeti alkotások kategóriáiban. Az elődöntőket 2017. február-márciusában több határon túli helyszínen és a Budapesti Operettszínházban rendezik meg, a döntőnek pedig 2017. április 9-én ad otthont  Budapesten a Nemzeti Színház.

Mindezek mellett a fesztivál szervezői folyamatosan várják olyan hazai és határon túli iskolák és civil szervezetek jelentkezését is, amelyek vállalnák térségükben egy versmondó verseny megrendezését saját közegükben.

VERSÜNNEP FESZTIVÁL 2017 hivatalos KIÍRÁS

Arany János születésének 200. és halálának 135. évfordulója, Ady Endre születésének 140. évfordulója, Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulója, tiszteletére, a Versünnep Alapítvány meghirdeti a VERSÜNNEP 2017 Fesztivált.

Kategóriák:

  1. Vers – és prózamondás
  2. Énekelt vers, versmegzenésítés
  3. Képző-, és/vagy filmművészeti alkotás

 A nevezéseket beadhatják:

  • színművészek és előadóművészek, hivatásos zeneszerzők (komoly zenében felsőfokú végzettséggel, könnyű zenében szakirányú végzettséggel), valamint hivatásos hangszeres és énekes előadóművészek, zenekarok,
  • művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási és könnyűzenei képző intézmények hallgatói.
  • hivatásos képző- illetve filmművészek, felsőfokú vagy szakirányú végzettséggel rendelkezők, illetve
  • művészeti egyetemek valamint szakirányú közép-és felsőoktatási, valamint képző intézmények hallgatói.

Egy nevező több kategóriában is jelentkezhet.

Részletes kiírás ITT.

Fehívás iskolák és civil szervezetek részére ITT.