Az SZFE díjnyertes rövidfilmjeivel indít a FACT Fesztivál

2017 február 02. csütörtök, 10:05

A Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi FACT – Színház- és Filmművészeti Egyetemek Nemzetközi fesztiváljának nyitányaként, február 3-án 15 órakor az SZFE három hallgatójának fesztivál díjas rövidfilmjét vetíti az Uránia Nemzeti Filmszínház.

Szép alak

Műsoron lesz Kis Hajni Szép alak című munkája, mely 2016-ban diák Oscar jelölést kapott. A film egy zárkózott, de gyermekien kíváncsi lelkű gimnáziumi takarítónőről szól, aki beleszeret az egyik végzős diáklányba. Szerelme a kezdetektől fogva reménytelen, de egy pillanatra mégis elhiszi, hogy ez lehetséges, és megpróbálja felvállalni érzéseit a lány előtt.

A Szürke senkik rendezőjének, Kovács István egy korábbi alkotása, a Betonzaj is látható lesz, mely versenyben volt 2 A-kategóriás (Montreal, Kairó) és további több mint 20 nemzetközi fesztiválon, megnyerte a Magyar Filmhét kisfilmes díját és a BUSHO fődíját, de begyűjtött fődíjat Dél-Koreában és Csehországban is.

Betonzaj

A film főszereplője egy fiatal kickboxoló lány, aki arra vágyik, hogy Németországban folytathassa karrierjét párjával, aki egyben edzője is. A nagy áttörés érdekében meg kell nyernie egy bajnokságot. Épp ekkor, a felkészülés hajrájában derül ki, hogy terhes – és nem tudja, mitévő legyen.

A válogatást Szilágyi Fanni A kamaszkor vége című rövidfilmje zárja, amely megnyerte a 2015-ös Friss Hús Rövidfilmfesztivált, nemzetközi premierje pedig a Toronto-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt. Mán-Várhegyi Réka novellája alapján készült történetben, egy gyönyörű nyári napon két ikerlány találkozik egy fiúval egy tó partján. A féltékenység és a harag szétválasztja őket. Ez a pillanat jelöli a kamaszkoruk végét.

A kamaszkor vége

Jegyek 1200 Ft-ért (diákjegy 900 Ft) válthatók az Uránia Nemzteti Filmszínházban vagy interneten.

Forrás: SZFE, Színház.org, Film.hu