Színes programmal készül Szabadka az idei Winteretno fesztiválra

2017 február 15. szerda, 16:18

Ingyenes gyermekprogramokkal és színházi előadásokkal várja a közönséget a Winteretno fesztivál Szabadkán február 22. és 25. között – közölte a szervező Népkör Magyar Művelődési Központ és a Magyar Teátrumi Társaság kedden.

Olt Tamás: Szájon lőtt tigris (fotó: Eöri Szabó Zsolt)

A program jövő szerdán a Vándor Bábszínház előadásával, A kiskakas gyémánt félkrajcárja című produkcióval indul, de az érdeklődők az első napon a Hair című musicalt is láthatják a Fabula Rasa Színjátszó Grund és a Róna táncegyüttes előadásában. A délelőtti gyermekelőadások között látható lesz a Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről, valamint egy zenés interaktív előadás, és farsangi mulatságon is részt vehetnek a gyerekek.

A fesztiválon megtekinthető lesz a Veszprémi Petőfi Színház Love letters – Szerelmes levelek című előadása Kéri Kitty és Oberfrank Pál szereplésével, a Nemzeti Színházból Olt Tamás Szájon lőtt tigris című egyszemélyes produkciója érkezik, és a közönség megtekintheti a Turay Ida Színház Hamu és gyémánt című előadását is, amelynek keretében Cserháti Zsuzsa dalai csendülnek fel.

A rendezvény négy napja alatt a színházi előadások mellett játszóházat, koncerteket és szakmai beszélgetéseket is szerveznek. A legkisebbeket minden délelőtt a Teátrumi Mocorgó játszóház várja, ahol a gyerekek animátorok segítségével próbálhatják ki a színes, egész teret uraló játékokat. A játszóház kézműves foglalkozásokkal és logikai asztallal várja a nagyobbakat.

A Winteretno fesztivált ötödik alkalommal rendezik meg Szabadkán.

Forrás: MTI, Színház.org