MITEM 2017: Már a jegyek kétharmada elkelt a Nemzeti Színház fesztiváljára

2017 február 16. csütörtök, 21:27

A jegyek kétharmada elkelt már a Nemzeti Színház által szervezett IV. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra, amely április 12. és április 30. között 11 országból 23 előadást hoz el Budapestre.

Elfogytak a jegyek többek között a Stockholmi Királyi Színház Hedda Gabler, az oslói Északi Színház Amerikai Elektra, a Rigai Új Színház Fekete tej és a Nemzeti Színház III. Richárd című előadásaira, csakúgy, mint Rimas Tuminas és Eugenio Barba rendezéseire – közölte az MTI-vel csütörtökön a Nemzeti Színház.

Beszámolójuk szerint a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előadására, A nyugalomra pár nap alatt elkapkodták a nézők a jegyeket, ezért a szervezők még egy időpontot hirdettek, ahogy Silviu Purcarete Faustját is két alkalommal láthatják a nézők az Eiffel-csarnokban, amelynek nézőterét a nagy érdeklődésre való tekintettel bővítik is.

A MITEM-et április 12-én a Teatro Tascabile di Bergamo utcaszínházi előadása nyitja meg a Nemzeti Színház előtti hajóorrban; a látványos, zenés produkciót ingyenesen tekinthetik meg a nézők.

A színházi találkozóra számos fesztiváldíjas előadás érkezik: Lengyelországból Krystian Lupa rendezésében az Irtás/Holzfällen, a Macedón Nemzeti Színházból Az élet szép (rendezője a bolgár Alexander Morfov), Vilniusból pedig Eimuntas Nekrosius legújabb előadása, Az éhezőművész.

A MITEM programjába a Nemzeti Színház repertoárjából a III. Richárd (főbb szerepeiben Trill Zsolt, Eszenyi Enikő, Hegedűs D. Géza, Szűcs Nelli és Trokán Nóra, rendezője ifj. Vidnyánszky Attila); David Doiasvili rendezésében a Cyrano de Bergerac; Dosztojevszkij drámája, A krokodilus (rendezője Valerij Fokin), valamint Iván Viripajev Részegek című drámája (rendező Viktor Rizsakov) került be.

A fesztivál két hete alatt feliratozva vagy szinkrontolmácsolással mutatják be az előadásokat. A színházi estéket szakmai programok kísérik: az előadásokat közönségtalálkozók követik, beszélgetések, kiállítások tarkítják a fesztivált.

A MITEM teljes programja a www.mitem.hu honlapon olvasható.