SZÍN-TÁR 2017 – Színművészetisek találkozója Kecskeméten

2017 március 11. szombat, 9:13

A budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és újvidéki színművészetisek is bemutatkoznak a kecskeméti színházban.

Március 21. és 25. között 8. alkalommal rendezik meg a Színművészeti Egyetemek Találkozóját. Az eseményen – a hagyományoknak megfelelően – három ország öt egyeteme képviselteti magát: Kecskeméten mutatják be vizsgaelőadásaikat a budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és újvidéki színművészetisek. A találkozó nyitónapján a filmeké lesz a főszerep: a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmes hallgatóinak vizsgamunkái a Kamaraszínházban lesznek láthatók március 21-én 17 órától.

Színház- és Filmművészeti Egyetem: 1089

Színház- és Filmművészeti Egyetem: 1089

Közkívánatra idén először bérlettel is megtekinthetők a produkciók. A négy alkalomra szólóbérlettel a következő előadásokat láthatják a nézők: 1089 (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Bernarda Alba háza (Kaposvári Egyetem), Valaminek a második része (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), valamint egy szabadon választható előadás.

A vizsgafilmek vetítése ingyenes program, díjtalan jegyek igényelhetők a színház jegypénztárában. A találkozót off-programok kísérik végig. Ilyen lesz az Újvidéki Egyetem To be continued című előadása, és két alkalommal megtartott mozgás kurzus, a Duda Éva Workshop. Az esemény a kecskeméti Tavaszi Fesztivál programsorozatának része.

Viláminterjú Réczei Tamással, a teátrum művészeti vezetőjével

– Hogyan történt az előadások kiválasztása?

– Az előadások bizonyos értelemben adottak, hiszen a magyar nyelvű színészképzést végző intézmények III. és IV. évfolyamainak vizsgaelőadásai közül tudunk választani. Ezeket nézem végig, mégpedig örömmel, hiszen érdekelnek a fiatal tehetségek.

– Milyen az idei mezőny?

– A Kaposvári Egyetem Uray-osztálya nagyon egységes, egy színházi nyelvet beszélő csapat. Zsótér Sándornak először van saját osztálya – az ő színházi világlátása mindig egyéni és izgalmas.

Caligula helytartója (Kaposvári Egyetem)

– Hány helyről érkeznek produkciók?

– A hagyományoknak megfelelően három ország öt egyeteme képviselteti magát. Idén Újvidékről csak egy produkciót láthat a közönség, még pedig az Off-programban.

– Filmes hallgatók?

– Dokumentumfilmeket és játékfilmeket is láthat a közönség március 21-én, a Szín-Tár nyitónapján, a Kelemen László Kamaraszínházban. Összesen 8 filmet.

– Idén először bérletet lehet váltani az eseményre. Hány előadásra szól a bérlet?

– Négy előadásra lesz érvényes: 1089 (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Bernarda Alba háza (Kaposvári Egyetem), Valaminek a második része (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem), valamint egy szabadon választható előadás.

– Milyen off-programok lesznek?

– Off-programként lesz látható az Újvidéki Egyetem To be continued című előadása, és két alkalommal tart mozgás-kurzust Duda Éva koreográfus

 Bernarda Alba háza (Kaposvári Egyetem)

Bernarda Alba háza (Kaposvári Egyetem)

A program:

Ruszt Stúdió Színház:
Március 21. 19.30 Ördögűzők (Kaposvári Egyetem)
Március 22. 19.00 Mennyi? (Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár)
Március 23. 13.00 és 15.00 A háromemeletes mesekönyv (Színház- és Filmművészeti Egyetem)
Március 23. 19.00 és 21.30 1089 (Színház- és Filmművészeti Egyetem)
Március 24. 18.00 Caligula helytartója (Kaposvári Egyetem)

Kelemen László Kamaraszínház:
Március 21. 17.00 Vizsgafilmek vetítése (Színház- és Filmművészeti Egyetem)
Március 24. 20.00 Bernarda Alba háza (Kaposvári Egyetem)
Március 25. 19.00 Vinnai András: Valaminek a második része (Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem)

 
 

Kapcsolódó anyagok