Kortárs bábművészeti seregszemlét rendeznek Egerben

2017 május 06. szombat, 13:26
A bábművészet mint “totális színpadi műfaj” megismertetését, népszerűsítését és megszerettetését szolgálja a Kortárs Bábművészeti Napok, melyet péntektől vasárnapig tartanak az egri Harlekin Bábszínházban.

Szentivánéji álom / Harlekin Bábszínház

Szentivánéji álom / Harlekin Bábszínház


Éry-Kovács András
, a teátrum igazgatója, egyben a seregszemle művészeti vezetője. elmondta: a magyar bábművészet meghatározó alakja, a Harlekin Bábszínház öt éve elhunyt direktora, Lengyel Pál szellemi örökségét követve, részben rá emlékezve 2015 után második alkalommal rendezik meg a seregszemlét. Az idei programot nyolc előadás színesíti, melyek közül az első, a házigazdák Szentivánéji álom című produkciója kifejezetten erre az alkalomra készült; a produkciót a megnyitót követően először láthatta a közönség.

Ezt szombaton és vasárnap további hét darab követi, melyek közül négyet a pécsi Bóbita Bábszínház, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a debreceni Vojtina Bábszínház vendégjátékaként tekinthetnek meg az érdeklődők – közölte az igazgató.

Kiemelte: ezúttal a bábművészeti programokat is a drámamódszertan és színházi nevelés jegyében válogatták, a zárónapon a témát egy szimpózium keretében vitatják meg és elemzik a szakma képviselőivel. Az eszme- és tapasztalatcsere szándéka a bábművészet “totális színpadi műfajként” történő megismertetése, népszerűsítése és megszerettetése a fiatalokkal – tette hozzá.
Forrás: MTI, Színház.org