10 éves az Ördögkatlan – Kolonits Klára és Dinyés Dániel a díszvendég

2017 május 26. péntek, 20:07

Tízéves az Ördögkatlan Fesztivál: az idén augusztus 1. és 5. között megvalósuló dél-baranyai rendezvény a múltat is megidézi majd, de új programokkal is készülnek a szervezők.

Bérczes László, az egyik főszervező az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: 6-700 programmal várják a közönséget az idei fesztiválon, amelynek díszvendége Kolonits Klára operaénekes és Dinyés Dániel zeneszerző lesz.

A Nagyharsányba, Kisharsányba, Beremendre és Villánykövesdre látogatókat számos kulturális program várja az ötnapos rendezvény alkalmával. A főszervező a programokat sorolva kiemelte: Verdi Requiemjét a Nemzeti Filharmonikusok adják elő a beremendi Megbékélés Kápolnánál, Dinyés Dániel vezényletével. Verdi-operagálát is hallhat a közönség, továbbá Dinyés Dániel és barátai templomi kamarakoncertet is tartanak, Kolonits Klára és László Boldizsár fellépésével. Sok olyan programjuk lesz, amelyet csak az Ördögkatlan fesztiválon láthat a közönség. Többek között Cseh Tamás-Leonard Cohen emlékkoncertre is várják az érdeklődőket.

Bérczes László elmondta: az első fesztivál megszervezésének ötletét a kényszer szülte. Már évek óta ők rendezték a Művészetek Völgye egyik falujának programját, 2008 júniusában azonban azt a hírt kapták, hogy pénz hiányában elmaradnak a programok. A másik főszervezővel, Kiss Mónikával akkor döntötték el, hogy saját rendezvényt hoznak létre. Mint a műsorban elhangzott, ugyan már tízéves az Ördögkatlan, de azt remélik hogy olyan lesz, mint az első: ártatlan, őszinte, személyes és szeretetteljes.

Dinyés Dániel és Kolonits Klára

Dinyés Dániel és Kolonits Klára

Dinyés Dániel a komolyzenei programok közül kiemelte a beremendi nagykoncertet, amelyen 4 ezren is részt szoktak venni hallgatóként, szénabálákra kifeküdve hallgathatják a zenét az augusztusi ég alatt.

Forrás: MTI, Színház.org