A falu rossza a POSZT-on – Mohácsi-rendezéssel versenyeznek a szombathelyiek

2017 május 31. szerda, 6:24

A falu rossza c. előadással, június 16-án a POSZT versenyprogramjában szerepel Mohácsi János rendezésével a szombathelyi színház.

Ajánló a darab elé:

Kinek nem jutott még eszébe, hogy szerelemből, gyűlöletből, vagy végtelen elkeseredettségből véget vessen ennek az egésznek? Az se baj, ha ez másnak a végét jelenti, csak történjen már valami. Göndör Sándor, a falu rossza is eljut a valami végére, amikor halálosan és reménytelenül beleszeret a falu bírójának a leányába. És ha a harag rossz tanácsadó, akkor Göndör ezerszer rosszabb tanácsadót választ magának: a teremtés leggonoszabb bakterét, akit egyenesen Gonosz Pistának hívnak. Nem csoda, hogy a kis falu mindennapjaiban megjelennek az ön – és gyilkossági kísérletek, az ármány, és a szabad rablás. De hiába minden fondorlat, az életből tudjuk, hogy mindig minden jóra fordul, hiszen a szerelemes férfinak is eljön végzete: a szerelmes nő.

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

Kritikus szemmel az előadásról:

“Szórakoztatás magas fokon, és a darabbal Kaposvár után másodszor foglalkozó, a szombathelyi nézők számára sem ismeretlen Mohácsi(ék)hoz hűen továbbírva, tobzódóan, túlhabzóan, semmi esetre sem sem röviden. A színpadon az ereje teljében levő, kreatív energiától duzzadó szombathelyi társulat a – színlap szerint – Istentől elrugaszkodott zenekar muzsikájára táncolni, nótázni sem restell, a férfi főszerepben a harmincas generáció egyik legsokoldalúbb és legizgalmasabb színészével, Bányai Kelemen Barnával, és ugyanennek a korosztálynak az egyik legformátumosabb színésznőjével, Bánfalvi Eszterrel a női főszerepben”. (Papageno.hu)

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

“Olyan sárfészekben járunk, amiben a tehetségesből alkoholista vagy kurva lesz, így-úgy belefullad mindenki valamibe, ha másba nem, hát saját önbecsapásaiba. Menekülne el, ha tudna, külföldre, bárhová, öngyilkosságba, ha vezetnének azok a színpadi sínek egyáltalán valahová. Ismerős? A felszínen persze mindenki szeretne szeretni valakit, megy a csiki-csuki: Göndör Sándor, a falu rossza Tercsiért (Sodró Eliza) van oda. De hiába, mert a szőke árvának már Lajoshoz húz a szíve. Lajos húga, a kis Boriska, bezzeg összehempergőzne azzal a Göndör Sándorral. Másik szálként ott a Finum Rózsi, a könnyűvérűnek kikiáltott nő, aki a bíróval kavar, meg talán a Göndörrel is.” (Nyugat.hu)

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

“Kíváncsian vártam, mit lehet megint kihozni Tót Ede klasszikus népszínművéből, aztán mikor az előadás kezdete előtt mondták, hogy három felvonásos és 225 perc, már sejthető volt, hogy a vágott verzió helyett a bővített változatot kapjuk. Mohácsi Istvánnak és Mohácsi Jánosnak mindig is volt mondanivalója, és most sem fogták vissza magukat, a tartalom tekintetében sem. Nincs ezzel semmi baj, főleg akkor, ha ilyen profi előadást élvezhetünk”. (Friss.hu)

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

A falu rossza / Weöres Sándor Színház

Mohácsi István-Mohácsi János: A falu rossza – szombathelyi Weöres Sándor Színház

Díszlet: Khell Zsolt
Jelmez: Remete Kriszta
Zene: Kovács Márton
Koreográfia: Tóth Richárd
Rendező: Mohácsi János

Az előadás június 16-án látható a POSZT-on. További információ és jegyvásárlás