Mintegy ezer művész lép fel a Duna Karneválon

2017 június 03. szombat, 16:41

Mintegy ezer művész lép fel összesen 30 órányi produkcióval a szombaton kezdődő 22. Duna Karneválon Budapesten.

Mucsi János, a fesztivált rendező Duna Művészeti Társaság igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta: a karnevál első napján a Magyar Állami Népi Együttes Kincses Felvidék című programja és a Hamupipőke című gyerekelőadás is látható lesz, amelynek zenéjét a Ghymes Együttes szerezte.

Június 6-án, kedden roma fesztivált rendeznek az EtnoRom, Oláh Gergő és a Roma Soul, a Szilvási Gipsy Folk Band és a Duna Művészegyüttes táncosainak fellépésével. Délszláv, román, bolgár, görög és török együttesek lépnek a Városmajori Szabadtéri Színpadra a Balkán bálon június 7-én, szerdán este, másnap ugyanott pedig a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja című produkciója lesz látható – fűzte hozzá.

Az 1867-es kiegyezés 150. évfordulója alkalmából június 16-án a Duna Karnevál ünnepi gáláján A Monarchia bálja címmel folklór táncjátékot rendeznek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, ahol emellett egy szimfonikus tánckoncertet is megtekinthet a közönség – hangsúlyozta Mucsi János.

Forrás: MTI, Színház.org

 
 

Kapcsolódó anyagok