magyART – Összművészeti fesztivál indul Szerencsen

2017 július 04. kedd, 14:02

A Szerencsi Fesztivál a Külhoni Magyar Nemzeti Színház és a budapesti Nemzeti Színház támogatásával egy új, évenként megrendezésre kerülő fesztivált indít el 2017. július 13-16. között.

A szervezők a Szerencsi Rákóczi Vár adottságait, valamint Szerencs város egyéb, impozáns, izgalmas és rendhagyó tereit (Aranka-tető, kőbánya, boros pincék) felhasználva egy, a színházművészetet központba állító, összművészeti fesztivált kívánnak létrehozni.

A meghívott produkciók egy részét a külhoni magyar művészeti élet kiemelkedő alkotásai jelentik majd, természetesen nem elhanyagolva az anyaországi művészeti termések bemutatását se. A fesztivál szervezői kiemelten kezelik a külhoni és anyaországi alkotók közös munkájának elősegítését és jelenlétét a fesztiváljaikon.

A színházművészet területén arra törekszenek, hogy egy-egy külhoni magyar színház több előadásának meghívásával, mintegy keresztmetszetét adják az adott színház éves szakmai munkájáról. A rendezvényt a jövőben egy magyar történelmi témájú előadással zárják.

A részletes program itt olvasható.