Négy helyszínen vár a kibővült VéNégy Fesztivál Vácott

2017 július 04. kedd, 13:00

Ismét megrendezik Vácott a VéNégy Fesztivált, a korábban a visegrádi országok színházi társulatainak együttműködéséből kibontakozott, zenei programokkal átszőtt fesztivál július 5-től 9-ig tart.

A VéNégy közönsége a különleges utcaszínházi előadások mellett népszerű zenekarokkal találkozhat egy különleges környezetben, a Dunakanyar szívében – idézte Kis Domonkos Márkot, a Dunakanyar Színház igazgatóját, a fesztivál alapítóját a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.

A rendezvényen négy helyszínen – Északi és Déli Színpad, Színházterem, Nyárfák alatt – zajlanak a programok. A zenei kínálatban szerepel mások mellett a Punnany Massif, az Európa Kiadó, a Bëlga, a Blahalouisiana, az Irie Maffia, a Random Trip Tóth Verával, Fábián Julival és Tátrai Tiborral, a Zagar, a RedRed, a Ricsárdgír, a Supernem, a Jónás Vera Experiment, a 30Y, a hiperkarma, a cseh High Corporation, a lengyel Rosalie vagy a szlovák Nvmeri.

A színházi előadások a nyitónapon Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című monodrámájával indulnak Oberfrank Pál előadásában. A külföldi színházi produkciók között lesz Shakespeare Hamletje szlovák nyelven, a lengyel Andrzej Sadowski Nyolc nap alatt a Föld körül című darabja, illetve Dodo Gombár Ég és nő között című előadása. A négy nap során fellép a TÁP Színház és a Nylon Group is.

Kis Domonkos Márk a Magyar Narancsnak elmondta, a zenei és a színházi programok tekintetében is bővebb lesz a kínálat, bővülnek a rendezvény szolgáltatásai is, lehetőség lesz kempingezni, strandolni, valamint színes és változatos napközbeni programokkal is készülnek. Emlékeztetett, a fesztivált először 2013-ban rendezték meg, ebben az évben kezdte meg működését igazgatásával a Váci Dunakanyar Színház is. “Elég merész lépés volt három hónapos működés után egy nemzetközi színházi találkozó felvállalása. A rendezvény fő célja a visegrádi együttműködés kulturális dimenziójának erősítése Ukrajna bevonásával. Egy igényes színházi és zenei rendezvényt akartunk létrehozni azoknak, akik szívesen megnézik a legjobb hazai koncertzenekarokat, akik szívesen ejtőznek és fürdőznek árnyas vízparton, akik vevők a kortárs színházi kultúrára is, szívesen megnéznek nemcsak hazai, de lengyel, cseh vagy szlovák társulatokat is” – tette hozzá az igazgató.

Forrás: MTI, Színház.org, Magyar Narancs