Egyszerre közösségi játék, színház és városi kalandtúra – Rendhagyó produkcióra készül az Artus

2017 július 19. szerda, 8:26

Július 22-én mutatja be rendhagyó előadását az Artus a szegedi Thealter Fesztiválon. A nézőket videók, hangfelvételek, térinstallációk és a szereplők vezetik végig a kijelölt útvonalon.

Az alkotók ajánlója:

Van egy nő, mesél, szeretett öltözködni, utálta a természetet, a műbőr ülések tapintása hosszú utazásokra emlékeztette. Kizuhant a negyedikről, megmarta egy kígyó. Visszatérhet a klinikai halálból, ha akar. Történetei a város utcáin, egy bevásárlóközpontban, egy lakásban, egy kiüresedett kórház épületében jelennek meg.

A közönséget egy olyan sétára invitáljuk, amelyben a város tereit használjuk megfigyelésünk célpontjaiként, díszletként, akciók helyszíneiként, ahol a hétköznapi valóságunk, a mindennapi jelenségek összefonódnak a fikcióval. Átmenet a közösségi játék, a színházi előadás és a városi kalandtúra között. A nézőket videók, hangfelvételek, térinstallációk és élős szereplők vezetik végig a kijelölt útvonalon.

14:00-17:00 óra között több turnusban indítjuk el a közönséget az egy órás útra, ezért a programon való részvételhez előzetes regisztáció szükséges.  Jegyinformáció és regisztráció: maszk@maszk.hu. A közönség 14:00-16:30 óra között 15 percenként, turnusokban indul az egy órás utazásra a Mars téri Csillag Söröző elől (a piac hátsó bejárata mellett, a Csillag Börtön bejáratával szemben), ezért az előadáson való részvételhez előzetes regisztráció és időpont-egyeztetés szükséges, amit a jegy megvásárlásakor tehetnek meg az érdeklődők.

Az Artust 1985-ben alapította Goda Gábor, független kortárs fizikai színházként működnek azóta is, bár a társulat tagjai közt rendezők, koreográfusok, zeneszerzők, díszlet- és jelmeztervezők, színészek, táncosok, zenészek mellett intermédia művészek, fotósok, festők, szobrászok, grafikusok is találhatók. Már a kezdetektől fogva – a zárt műfaji határokat átlépve – új utakat keresnek, az utóbbi időszakban egyre fontosabbá válik a tér, az alkotói és előadói személyesség, és a nézőkkel való felnőtt, partneri viszony folyamatos újragondolása. Előadásaikat a társulat tagjainak valódi érdeklődése, társadalmi és személyes érzékenysége, élményei és emlékei inspirálják. Alkotásaik tükörként mutatják meg, kik vagyunk és hol élünk valójában – egy igazi alkotás számukra akkor értékes, ha a nézőt megszólítja, megérinti, önmagára, a jelenlétére ébreszti.

Fotó: Artus

Fotó: Artus

Artus:
Egyenes labirintus
városi séta

Bemutató: július 22-23-24.

Alkotók:
Debreczeni Márton, Makkai Dániel, Lukács Mihály, Lukács Máté,
Baló Dániel, Dombi Kati, Ivanyos Ambrus
Közreműködik: Homo Ludens Project
Projekt asszisztens: Markovics Zita
Rendező: Debreczeni Márton

Külön köszönet: Gáspár Annának, Somló Dávidnak, Hodován Margitnak és az önkéntes segítőknek

Támogatók: NKA, EMMI, MASZK Egyesület, Huawei