Még lehet jelentkezni a Katlan-workshopokra

2017 július 22. szombat, 15:43

Zárkába költözhetnek és a kocsmai verekedés fortélyait is elsajátíthatják az idei Ördögkatlan workshopjain résztvevők.

A Katlan minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy legyenek olyan workshopok, ahol a területük/művészetük elismert alkotói mindenki számára hozzáférhetővé teszik munkamódszerüket, ahol közös játékra/alkotásra hívják a katlanlakókat. Ha már úgyis ott van az ember, délelőtt még nincs koncert vagy színház – miért is ne állna be operaénekesnek, zenésznek, cirkuszi akrobatának vagy éppen színészhallgatónak? Idén is számos olyan workshoppal készülnek, amelyek előzetes regisztrációhoz kötöttek.

Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

A Katlan rabjai: Költözz be egy egész rövid időre egy zárkába – hogyan boldogulnál? A valósághűen megépített zárkát, az egyórás szerepjátékot és az azt feldolgozó beszélgetést a Börtönrádió munkatársai hozzák el a Kovács Udvarházba. Jelentkezés itt!

CROSSING – WORKSHOP a bouffon módszeréről: Az idén indult művészeti csoport heti négyórás mozgás- és színésztréningeken osztja meg tagjaival, egymással, amit tud, amit eddig innen-onnan összeszedett (Lecoq, impró, Grotowski, Dimitrij, bohóc, buffon, stb.). Önképzés, tudásmegosztás, labor. Az Ördögkatlanon bárki csatlakozhat. Fesztivál-barát két óra. Állitsd össze magadnak, mennyit bír a játékkedved. Az egymásra épülő technikákat együtt és külön-külön is érdemes kipróbálni. (vezeti: Elek Ányos és Valcz Péter) Jelentkezés itt!

GALAPIAT: A francia Galapiat Cirkusz tagjai délelőttönként különböző workshopokat tartanak a kisharsányi sportpályán. Jelentkezés itt!

Instant Opera Workshop – Asaran Earth Trio: Jó lenne már egyszer mások előtt énekelni, mert gyönyörű vagy egyenesen szörnyű hangod van? Kitalál, összerak és bemutat egy operát veletek és zenésztársaival: Polonyi Artemisz énekes és zeneszerző, aki év közben a new york-i Metropolitan Opera Guild-ben tart – főleg gyerekeknek – játékos interaktív operaíró-előadó workshopokat. A műhelymunka 11 órakor kezdődik augusztus 2-án a Kovács Udvarházban, és egy rövid, kábé fél órás prezentációban-bemutatóban ér véget 14 órakor! Jelentkezés itt!

Asaran Earth Trio

Asaran Earth Trio

Jazz játszótér: A játékban résztvevő mindkét csapat, a gyerekek és a jazz-zenészek is rutinosak az együtt-játékban és tudják, hogy úgy lehet igazán jól játszani, ha hagyjuk a másikat is érvényesülni, ha megvan a kellő bizalom és hiszünk abban, hogy a közösen összedobott ötletek sokkal előrébb vihetik a játékot, mintha mindenki öncélúan szólózna. A Jazz játszótér a 6-12 éves korosztályt hívja közös, improvizatív mesealkotásra. A gyerekek a kezdetben felvázolt világban személyes döntéseikkel határozzák meg a mese irányát, akár úgy, hogy a szereplők bőrébe bújnak vagy maguk is mesélővé válnak, illetve a közönség soraiból interaktív játékok segítségével alakíthatják a történetet. Ezek a játékok és a zene egymást felváltva, kiegészítve segítenek megjeleníteni hangulatokat, kijelölni gócpontokat, megoldani a konfliktusokat és elképzelni a varázslatos eseményeket. Jelentkezés itt!

Kocsmai Verekedés Workshop: A szeretetteljes pofonok apostolának, Bud Spencernek ajánljuk a következő programot. Vagy a kedélyes úri verekedés magyar krónikásának, Rejtő Jenőnek. Ebben az évben a BEKVART zenekar utolsó esti kisharsányi koncertje közben fog kitörni a balhé, meglepetésvendégekkel! Jelentkezés itt!

Workship – az alkotófolyam: Egy hivatásos művész megfogalmaz egy számára jelenleg fontos kérdést. A kérdésre meghívott alkotótársakkal, kutatókkal és önként vállalkozó civilekkel együtt – az alkotás eszközeivel – egy három órás workshop keretében keresik a választ. A Workship művészeti csoport célja, hogy egy alkotófolyamatban való részvétel bárki számára elérhetővé váljon. Úgy gondoljuk, hogy az alkotás nem kiváltság, hanem egy választott nézőpont. A szabad gondolkodás és az együttműködés terepe. A workshop témája: Miben nyilvánul meg, hogy testünk 60%-a víz? Kérdésfeltevő: Valcz Péter, rendező. Jelentkezés itt!