Sport és zene együtt? Igen! – Újra jön a Tisza-tavi Fesztivál

2017 augusztus 01. kedd, 11:44

2017-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre A Természet Operaháza- Tisza-tavi Fesztivál, amelynek az ötlete három évvel korábban egy sikeres csapatépítés során fogalmazódott meg. A fesztivál középpontjában az értékes időtöltés áll, ötvözve a zene szeretetét és a testmozgás fontosságát. A fiatal, szokatlan programokat kínáló eseménysorozat azonban már komoly sajtóvisszhangot és nemzetközi támogatottságot tudhat a magáénak.

„Nagyon örülünk, hogy ott lehetünk az általa létrehozott Tisza-tavi Fesztiválon, és nem hivalkodóan, de elfoglalva méltó helyünket, megjelenhetünk a gazdag programkínálatban” – mondta el Ókovács Szilveszter főigazgató, ugyanis az Operaház művészei is részt vesznek az eseényen.

A résztvevők, legyenek akár a sport, akár a zene rajongói, mindenképp megtalálják a nekik tetsző műfajt és értékes kikapcsolódást, véli a fesztivál ötletgazdája, a JelmezArt Kft. ügyvezető igazgatója, Debreczeni Ildikó. A különleges zenei és sporttal összefüggő programok száma ugyanis évről évre egyre bővül, növelve a fellépő művészek és ezzel együtt a résztvevők számát is.

Az idén háromnapos fesztivál (2017. 07.28-30) három fő alkotóeleme a TO’pera, a Tour d’Opera, Boat d’Opera.

A fesztivál első napján kiállítások, szakmai programok és beszélgetések várják a közönséget, este Vizin Viktória operaénekesnő Operajóga c. műsorán vehet részt a közönség, majd ezt követően egy gálaestre kerül sor, ahol fellép Miklósa Erika és Nyári Zoltán is.

Szombaton negyedik alkalommal kerül sor a Tour d’Opera kerékpártúrára, ahol a résztvevők a Tisza-tavat kerülik meg kerékpárral, amelyeket rendhagyó módon különböző zenei betétekkel – pihenőkkel –szakítanak meg, biztosítva ezzel a minőségi kikapcsolódást. Minden egyes megállónál más-más művész várja a biciklistákat, akiket egy rövid részlet idejére elrepítenek az opera, a táncművészet vagy éppen a kamarazene világába.

Idén a fesztivál harmadik napján egy teljesen új kezdeményezés fog debütálni a nagyközönség előtt, melyet a Boat D’Opera névre kereszteltek. A kerékpártúrához hasonlóan különleges helyszíneken kerül sor a 30 km hosszú csónakázásra, ahol zenei aláfestéssel kísérik a csónakázók útját. A fellépők között szerepel Rost Andrea, Miklósa Erika, Snétberger Ferenc, Lajkó Félix, a Virtuózok és a 100 tagú Cigányzenekar. A fesztiválon való részvételről további információk a honlapon, illetve a Facebook-oldalon találhatóak, a jegyértékesítést a jegymester.hu végzi.

Szerző: Mándli Klára

Színház.org