Balatonszárszón elevenednek meg Csukás István mesefigurái

2017 augusztus 02. szerda, 16:24

Bábelőadás, kézműves foglalkozások és táncház is várja a látogatókat a Sárkányfesztiválon.

Csukás István a Sárkányfesztiválon

Csukás István a Sárkányfesztiválon

Hét éve működik a településen a Csukás István nevével fémjelzett gyerekszínház, ahol a Kossuth- és József Attila díjas író darabjai kerülnek színpadra. Az alkotó és a település kapcsolata az évek során szorosan összefonódott, s innen jött a Sárkányfesztivál ötlete is. “Minden együtt van az örömhöz. Itt vagytok ti gyerekek, itt vannak a mesefigurák, itt van Süsü és én is. Úgyhogy sok örömöt és vidám percet kívánok mindenkinek” – mondta Csukás István a fesztivál megnyitóján.

A hetedik Sárkányfesztivál minden napra tartogat érdekességet a kicsiknek: lesz dumaszínházi gyerekelőadás, de színre viszik a Piroska című zenés báb-mesejátékot, valamint a Hetedhét varázslat zenés mesejátékot. Zenél a Budapest Bár a Csukás Színházban, a 100 Folk Celsius. De lesz zenés mesegála és mini disco Süsüvel a balatonszárszói zenepavilonnál. A rendezvény teljes ideje alatt látogatható a mesefigurák kiállítása a Csukás Színházban és kedden, csütörtökön, valamint pénteken délelőtt kézműves játszóház is színesíti a mesefesztivál programját.

Ősszel egy új Pom Pom játszótérrel bővül a balatonszárszói strand kínálata. A település vezetése azt tervezi, hogy egy nagy mesemúzeumot, parkot, valamint speciális játszóteret is kialakítanak a településen. Dorogi Sándor polgármester úgy fogalmazott, hamarosan a magyar Disneyland lehet a Balaton-parti község.

Forrás: sonline.hu