Novemberben újra Vallai Fesztivál! – Várják a jelentkezőket

2017 augusztus 09. szerda, 10:03

2017 novemberében harmadszorra kerül megrendezésre az RS9 Színházban a Vallai Fesztivál, melynek célja – az előző évekhez hasonlóan – a kortárs irodalom és előadó-művészet kapcsolatának erősítése, és ezáltal Vallai Péter művészi örökségének ápolása.
2017. november 25-26-án a budapesti RS9 Színházban (és a Vallai Péterről elnevezett Vallai Kertben) megrendezésre kerülő fesztiválra ezúttal is elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várják. Műfaji megkötés nincs, a kiválasztásban az elsődleges szempont a produkció minősége. A kétnapos fesztivál az előzsűri által kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb három produkció a szakmai zsűri döntése alapján fődíjban részesül. Kiosztásra kerül a Vallai-díj (300.000 forint), a II. díj (200.000 forint), és a III. díj (100.000 forint).

Elsősorban kortárs lírai és prózai művek feldolgozását várják maximum 60 perces időtartamban. Műfaji megkötés nincs: pályázni lehet például dramatizált kisregénnyel, egy téma vagy egy életmű köré szerveződő előadóesttel, egy felvonásos színdarabbal, megzenésített verses koncerttel, kortárs irodalmi szöveg alapján létrejött táncelőadással, performansszal, bábjátékkal, filmmel vagy akár animációval is. A jelentkezéshez csatolják a produkció legfeljebb 1 oldalas leírását, az alkotók önéletrajzát, egy maximum 30 perces videó részletet (DVD-n vagy online), amennyiben rendelkeznek vele, előadásfotókat és kritikákat, valamint a produkció létrehozásához szükséges technikai leírást.

A nevezési díj: 5000 Ft melyet a pályázónak a pályázat benyújtásával egyidejűleg kell befizetnie a szervező Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány számlaszámára (Budapest Bank 10102086-61693900-01004009). A pályázónak a beküldendő pályázathoz csatolnia kell a befizetést igazoló bizonylatot is (megjelölve rajta produkció vagy a társulat nevét, illetve hogy milyen névre/címre állíthatják ki a számlát a nevezési díjról). A nevezési díj a pályázat eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre. A pályázatokat személyesen vagy postai úton az RS9 Színház címére (Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9.), illetve e-mailben a vallaifesztival@gmail.com címre várják. A pályázatokat előzsűri, az RS9 színház és a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány vezetősége bírálja el. A pályázat leadási határideje 2017. szeptember 23., vasárnap éjfél.

Vallai Péter színművész a hazai, kortárs előadóművészet kiemelkedő alakja volt. Számos magyar költő és író műve az ő előadásában maradt fenn a színházi emlékezet számára. Petri György „hangja”,Esterházy Péter „tolmácsa”, irodalmi estek, könyvbemutatók állandó fellépője 2012 novemberében hunyt el. Az utána maradt űr betöltésére alakult Dobay Dezső kezdeményezésére 2013. november 25-én – a művész 66-ik születésnapján – a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány. Ezzel egy időben nyílt az RS9 Színházzal szerves egységben működő RS9+ Vallai Kert.

III. VALLAI PÉTER KORTÁRS ELŐADÓMŰVÉSZETI FESZTIVÁL
RS9 SZÍNHÁZ – 2017. november 25-26.