ASSITEJ Biennálé: Várják a jelentkezőket!

2017 augusztus 24. csütörtök, 20:14

Az ASSITEJ Magyar Központja megkezdi a válogatást a 2018. május 7-12. között megrendezésre kerülő IX. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennáléra. A válogató Gabnai Katalin dráma-pedagógus, színházi szakíró.
A fesztivál versenyprogramjában a 2016 januárja és 2018 januárja között magyar nyelven bemutatott gyermek- és ifjúsági színházi előadások, illetve színházi nevelési programok vehetnek részt.

A fesztiválra felnőtt hivatásos társulatok jelentkezhetnek:
– az állandó (rendszeresen játszó) társulatok önállóan nevezhetnek
– az alkalmi társulások a szakmai szervezeteken keresztül nyújthatják be jelentkezésüket (Magyar Színházi Társaság, Színházi Dramaturgok Céhe, UNIMA Magyar Központ, Magyar Bábművészek Szövetsége, Magyar Szín-játékos Szövetség, Magyar Drámapedagógiai Társaság, Spiritusz Egyesület, Független Előadóművészeti Szövetség, Teátrumi Társaság, Magyar Táncművészek Szövetsége).

Jelentkezni korcsoportonként egy-egy előadással lehet:
– legkisebbeknek szóló előadások 0-5 éveseknek;
– gyerekelőadások 5-12 éveseknek;
– ifjúsági előadások 12-18 éveseknek,
Azaz egy társulat legfeljebb három előadással jelentkezhet.

A nevezett előadások megtekintésére a válogató kötelezettséget vállal, ezen túl lehetősége van a nevező társulat bármely másik előadását is saját döntése szerint megtekinteni.

Jelentkezési határidő: 2017. október 10.

Jelentkezni a jelentkezési lappal lehet, amely letölthető innen, illetve online kitölthető a következő linken.

A jelentkezés további feltételei:
– az előadásról készített 2 db DVD elküldése az ASSITEJ Magyar központja címére (a még be nem mutatott előadások esetében a szinopszist és a szereposztást kérjük előzetesen megküldeni)
– a regisztrációs díj megfizetése (összege 5000 Ft / nevezett előadás)

A regisztrációs díj megfizetését a GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZÍNHÁZAK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGÉNEK MAGYAR KÖZPONTJA EGYESÜLET OTP Banknál vezetett 11706016-20793823 számú számlájára történő átutalással tudják teljesíteni. A regisztrációs díjról – annak beérkezését követően – számlát küldenek. Illetve lehetőség van a regisztrációs díj személyes befizetésére is hétköznapokon 10 és 14 óra között a Kolibri Színház Gazdasági Osztályán (1061 Budapest, Jókai tér 3. 2. emelet 19. ajtó,12 kapukód) Tóvári Teréznél.

A kitöltött jelentkezési lapokat és DVD-ket az ASSITEJ Magyar Központ titkárságára, Vancsó Éva nevére kérik címezni:
ASSITEJ Magyar Központ
1061 Budapest, Jókai tér 10.
tel/fax: +361/332-2585
e-mail: assitej.hungary@gmail.com.

A jelentkezésről további részleteket ide kattintva találnak.

Kérik, időben jelentkezzenek, hogy a válogatónak minden előadás megtekintésére lehetősége legyen! A válogatás 2018. január 31-én zárul le. Kérik, hogy a társulatok igazgatói, művészeti vezetői, dramaturgjai minden kiválasztott gyerekelőadás számára tegyék majd lehetővé, hogy 2018 tavaszán részt vehessenek a IX. Kaposvári ASSITEJ Biennálén.

A Biennále díjairól, az eddigiekhez hasonlóan, külön szakmai zsűri fog dönteni. Az Üveghegy-nagydíj mellett további ASSITEJ-díjak odaítélésére is sor kerül a versenyprogram megtekintése után.

A Kaposvári ASSITEJ Biennálé hagyományosan az ország legnagyobb gyermek- és ifjúsági színházi seregszemléje, amelyen a szakmai válogatás eredményeként az előző két évad legjobb hazai előadásai szerepelnek, helyet adva műfaji korlátok nélkül a kicsi és nagy színházak produkcióinak egyaránt. Az előző nyolc Biennáléhoz hasonlóan a szervezők számítanak rá, hogy a magas színvonalú versenyprogram bemutatása tovább erősíti a hazai gyerekelőadások különleges művészi és társadalmi hasznosságát.