Nyáry Krisztián művével indul a Klebelsberg Kultúrkúria fesztiválja

2017 augusztus 29. kedd, 9:26

Színházi előadások, koncertek, kiállítások, családi programok és matinék várják az érdeklődőket a Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválon augusztus 30. és szeptember 3. között. A rendezvénysorozatot tizenkilencedik alkalommal rendezik meg a Klebelsberg Kultúrkúria égisze alatt.

A rendezvényre hangolódás augusztus 29-én este a Napoleon Boulevard koncertjével indul, amelyre a Kultúrkúria szabadtéri nagyszínpadán kerül sor, másnap délelőtt pedig Égtájak találkozása címmel beharangozó vigasságot rendeznek a Hűvösvölgyi végállomáson. Szerda este nyílik Richly Zsolt Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, érdemes és kiváló művész grafikus Luther Márton élete álló- és mozgóképeken című kiállítása a Reformáció 500. évfordulójának tiszteletére.

Így szerettek ők (fotó: Éder Vera)

Így szerettek ők (fotó: Éder Vera)

Csütörtökön este a fesztivál hivatalosan Nyáry Krisztián Így szerettek ők című művéből készült előadással nyílik meg, amelyet a Városmajori Szabadtéri Színpad vendégjátékában láthatnak a nézők a Kultúrkúria szabadtéri nagyszínpadán. A darabban Gryllus Dorka, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter és Simon Kornél szerepel, a narrátor maga a szerző, Nyáry Krisztián lesz, közreműködik a Kaláka zenekar. Az Óperenciás udvarban még ezen az estén a Tabulatura Régizene Együttes is fellép.

Szeptember elsején az Óperenciás udvarban számtalan játékkal várják a családokat, de lesznek kézműves foglalkozások is. Legyél a cimborám címmel Korhecz Imola szabadkai előadóművész várja zenés interaktív gyermek műsorral az érdeklődőket, akik Móricz Zsigmond, Nemes Nagy Ágnes, Petőfi Sándor, Szabó Lőrinc és Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc és Varró Dániel megzenésített verseit hallhatják a Cimbora Együttes közreműködésével.

A gyerekeket ezen a napon várja még a Ládafia Bábszínház az Együgyü Mihók, avagy a balgaság szerencséjének egészen igaz története című előadással, délután pedig a Kozma Orsi Quartet zenél a Vásárszínpadon. Este a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot a Szindra társulat előadásában láthatják a nézők.

Szombaton reggel családi futóversenyt rendeznek, majd a nagyszínpadon Méhes Csaba és a Brass In The Five zenél, a Szekérszínház Arany János verseiből készített színpadi játékát mutatja be, de ezen a napon lesz még bűvész- és zsonglőrelőadás, Brobya ifjúsági koncert, Fabók Mancsi bábszínháza, divatbemutató kortárs divattervezők természetes, illetve újrahasznosított alapanyagokból készült kollekciójából, solymászbemutató, valamint koncertet ad a Kolompos együttes. A napot Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiája, majd táncos mulatság zárja.

Vasárnap horgászversenyel kezdődik a nap, majd Malek Andrea koncertje várja a gyerekeket, a Zirano Társulat A zöldszakállú király című előadását mutatja be az Óperenciás udvaron, de lesz még három kívánság, Cimbaliband-koncert és ünnepi felvonulás is huszárokkal, óriás bábokkal. A sorozatot táncház, valamint Bíró Eszter és Falusi Mariann közös koncertje zárja.

Forrás: MTI, Színház.org