“Közelebb a csillagokhoz” – Ismét megnyitja kapuit a Y.EAST fesztivál Zsámbékon

2017 szeptember 01. péntek, 9:21

A nyári évad méltó lezárásaként válogatott programokkal vár a Zsámbéki Színházi Bázis szeptember 1-3. között.

Három nap alatt 11 színházi előadás, 4 koncert, DJ-k, táncház, két szabadtéri filmvetítés, némafilmvetítés eredeti kópiákról, csillagvizsgáló, gyerekprogramok, sátortábor és persze a lehető legjobb hangulat ezen a különleges, természetvédelmi területen, „közelebb a csillagokhoz”.

Az idei évben már öt országból érkeznek a fellépők. A színházi programban kortárs dráma, újcirkusz, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére: 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék az 1000 eurós fődíjat. Mások mellett fellép a prágai Divadlo X10, a Majdnem Színház, a Gólem Színház, Bán János és a Színészautomata.

Divadlo X10: Összeomlás

Divadlo X10: Összeomlás

A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen. A háromnapos bérlet csupán 5000 forint, de a napijegy is csak 2000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat. A biciklivel érkezők ajándékot, az 1990 előtt gyártott autóval odarobogók pedig VIP parkolóhelyet kapnak.

A részletes program itt olvasható.