Bővülő palettával vár a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó

2017 szeptember 24. vasárnap, 13:14

Október 11-15. között másodjára is megrendezésre kerül a Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó, a III. Pannon UniFest kísérőrendezvényeként. 

Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó

Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó

A fesztivál célja, hogy találkozási pontot hozzon létre: diákszínjátszó társulatok, egyetemi színházak és amatőr társulatok számára ad lehetőséget, hogy közösen vehessenek részt szakmai programokon, workshopokon, majd beszélhessék meg egymás előadásait. Ennek jegyében a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Nemes Nagy Ágnes Szakgimnázium és a Szegedi Egyetemi Színház előadása is helyet kapott a programban.

Idén még több előadással, szakmai programokkal és tréningekkel várják az érdeklődőket. A tavalyihoz képest nagyban bővült a paletta: a diákszínjátszó csoportok mellett a programban helyet kapott több egyetemi színház és amatőr társulat is. Többek között a Veszprémi Egyetemi Színpad, a Kabóca Bábszínház, a Zokszó csoport (Vörösmarty Mihály Gimnázium), és a Hands Up Nauru társulata is fellép a találkozón.

Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó

Veszprémi Egyetemi Színpadi Találkozó

Tovább színesíti a fesztivált az október 13-án megrendezésre kerülő Drámapedagógiai Konferencia, melynek témája a „drámapedagógia a közoktatásban” lesz, így minden drámapedagógust is várnak az eseményre.

A részletes program itt található.