Színházzal is vár a debreceni őszi fesztivál

2017 november 05. vasárnap, 16:47

Tizenhárom nap alatt huszonkét programra várják az érdeklődőket az idén huszadik alkalommal megrendezett debreceni őszi fesztiválon november 6. és 18. között.

Komolay Szabolcs kulturális alpolgármester kiemelte a fesztivál összművészeti jellegét, rámutatva, hogy a kínálatban les irodalom, komoly- és könnyűzene, képzőművészeti kiállítás, színház és gasztronómia, a gyerekeknek pedig kockafesztivál. Külön felhívta a figyelmet Berecz András Kossuth-díjas előadóművész fellépésére, aki Ha vagyunk, legyünk! című műsorával a fesztiválon ünnepli 60. születésnapját.

Gáspár Sándor, Erdélyi Tímea, Nagy Mari / Rózsavölgyi Szalon: Az őz

Gáspár Sándor, Erdélyi Tímea, Nagy Mari / Rózsavölgyi Szalon: Az őz

Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából tűzik műsorra a Rózsavölgyi Szalon előadásában Az őz című regényének színpadi változatát Nagy Mari, Gáspár Sándor, Spolarics Andrea, Erdélyi Tímea és Sipos Imre szereplésével, Őze Áron rendezésében, a 200 éve született Arany János balladáiból pedig zenés irodalmi körutazást rendeznek.

Somogyi-Tóth Dániel, a debreceni filharmonikusok igazgatója hozzátette: Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 60. évfordulója alkalmából zenekaruk és a Kodály Kórus klasszikusokat ad elő a Kölcsey központban, ahol megnyitják a filharmonikus zenekar tagjait bemutató fotógalériát is.

Bódor Edit, a fesztivált szervező Főnix Kft. igazgatója elmondta: a fesztivál idején először láthatja a közönség Debrecenben a Mamma Mia! című sikermusicalt a Madách Színház előadásában, a Honeybeast Symphoney című koncertsorozata keretében a Kölcsey központban lép fel, de Folyékony csók címmel borestet is rendeznek fiatal borászok friss boraival.

A Kockafeszten Lego-figurák kelnek életre, és a terepasztalok nyújtotta látvány mellett egész napos játékra hívják a gyerekeket – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI, Színház.org