Szabadbérletet is válthatunk a 2018-as MITEM-re

2017 december 18. hétfő, 10:11

2018 áprilisában mintegy húsz külföldi előadást mutat majd be a Nemzeti fesztiválja, közülük három produkcióra már most fény derült.

Berliner Ensemble: A kaukázusi krétakör / Fotó: Horn

Berliner Ensemble: A kaukázusi krétakör / Fotó: Horn

A Nemzeti Színház ajánlója:

“Szeretetre születtem, s nem gyűlöletre”

Szophoklész mondatát választottuk a 2018-as MITEM mottójának. Úgy érezzük, ez fejezi ki leginkább, hogy miről szól majd a tavasszal a Nemzeti Színház nemzetközi színházi fesztiválja.

Azt mondják, békeidőben az emberek mindig az utolsó pillanatokig a megszokott módon élik életüket, hiába látják az intő jeleket. Gyanútlanul, mint Oidipusz király, aki azt hitte elkerülheti a sorsot, amit megjósoltak számára. Tudatlanul, mint Pinokkió a hazug világ dzsungelében. Nem törődve a veszéllyel, mint Gruse, a grúz szolgálólány, aki a kormányzó gyermekét menti. De mit üzennek nekünk ezek a történetek ma?

Vahtangov Színház: Oidipusz király / Fotó: Valerij Mjasnyikov

Vahtangov Színház: Oidipusz király / Fotó: Valerij Mjasnyikov

Az ötödik Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM) olyan megrendítő erejű előadásokat hívtunk, amelyek által tisztábban láthatjuk a világot, amelyben élünk, a sorsot, ami ránk vár és segíti döntéseinket a jövőnk alakításában. A MITEM-en, 2018. áprilisában mintegy húsz külföldi előadást mutatunk majd be, közülük hármat már most „elárulunk” a színházrajongóknak, a többi egyelőre maradjon titok!

Érkezik a legendás Berliner Ensemble-tól a színházat alapító Bertolt Brecht A kaukázusi krétaköre, a színházi forradalmár, Michael Thalheimer rendezésében.

Újra itt lesz a Nemzetiben a magyar közönséget legutóbb az Anyeginnel lenyűgőző Vahtangov Színház Moszkvából, Szophoklész tragédiájával, az Oidipusz királlyal, amelyben a rendező Rimas Tuminas a hatalmon lévők felelősségéről beszél.

Európa egyik legrégebbi művészszínháza, a milánói Piccolo Teatro pedig a Pinokkió legenda mélyére nyújt betekintést Antonio Latella színre vitelében, aki felnőtteknek szánja meséje mondandóját: az igazság és hazugság közötti szűk mezsgyéről, az újjászületésről és szabadságvágyról.

Színházi ínyenceknek MITEM 2018 Szabadbérlet akció!
December 6-tól január 25-ig
A MITEM 2018 Szabadbérlet 3+1 – három nagyszínpadi és egy kisszínpadi – tetszőlegesen összeválogatható – produkcióra szól.

A bérlet birtokában három nagyszínpados és egy stúdiószínpados előadást választhat majd szabadon a MITEM 2018 kínálatából. A bérlet tulajdonosai számára egy hét elővásárlási időt biztosítunk a MITEM 2018 részletes műsorának megjelenésekor, január 25-től.

 Piccolo Teatro: Pinokkió

Piccolo Teatro: Pinokkió

A MITEM 2018 Szabadbérlet ára karácsonyi akciónkban 8.100 forint, kattintson itt a vásárláshoz. Vásároljon MITEM 2018 Szabadbérletet és ezzel kerüljön be azok közé, akik majd az elsők között választhatják ki a MITEM-re érkező, mintegy húsz külföldi előadás közül a számukra legérdekesebbeket!
+
Karácsonyi akció januári előadásainkra!
December 6-tól 31-ig
Karácsonyi akciónk részeként most a Nemzeti Színház 2018. januári előadásaira is 30 %-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet!