Találkozások – Jubileumi mustrát rendez a Kolibri Színház

2017 december 28. csütörtök, 9:01

A Kolibri Színház fennállásának 25. évfordulója alkalmából 2018. január 21-29. között jubileumi showcase programot rendeznek.

A kilencnapos rendezvénysorozat keretében korcsoportos bontásban mutatják be jelenlegi repertoárjuk legizgalmasabb, az egyes műfajokra leginkább jellemző előadásait. Emellett szeretnék reprezentálni éppen futó nemzetközi együttműködéseiket is, ezért az aktuális saját darabokon túl bemutatkozik a Small Size – Performing Arts for Early Years projektben résztvevő partnerszínházuk, a szlovéniai Ljubljana Puppet Theatre Somewhere Else (Valahol máshol) című előadásával, valamint a Platform Shift+ képviseletében a portugál Teatro O Bando és a francia Théâtre Massalia This is (not) Europe című koprodukciója. A külföldi vendégfellépők sorát gazdagítja még a Dél-Afrikai Köztársaságból érkező Pillowfort Theatre a legkisebbeknek szóló PATCHWORK című produkciójával és a Rijeka Puppet Theatre, akik a Wanda Lavanda című előadásukat hozzák el a jubileumi mustrára.

A Kolibri Színház 25 éves jubileuma alkalmából rendezett showcase program alcíme: Találkozások. Az előadások után lehetőség nyílik találkozni az alkotókkal és az előadáshoz kapcsolódó hazai és külföldi meghívott vendégekkel. A tematikus szakmai beszélgetéseken kívül bemutatkoznak gyermek- és ifjúsági könyvkiadók, meghívott vendégeikkel együtt felelevenítik a Kolibri Színház indulását, valamint találkozót szerveznek az egykori Kolibri stúdiósok számára is.

Az ünnepi mustra ideje alatt Cseh Tamás emlékkoncertet is tartanak az egykori zenésztársak és a Kolibri társulatának közreműködésével 2018. január 22-én, Cseh Tamás születésének 75. évfordulóján.

A Kolibri 25 – Jubileumi mustra részletes programja PDF formátumban innen letölthető.