FACT – Kisfilmek készültek a Színművészeti fesztiváljáról

2018 február 06. kedd, 7:33

Videós beszámoló a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi egyetemi művészeti fesztiváljáról.

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem február 1. és 4. között; hat külföldi és két magyarországi színművészeti egyetem hallgatói mutatkoztak be 16 produkcióval. A budapesti FACT különlegessége a két nagy művészeti ág, a film és a színház együttes bemutatkozása, továbbá a társművészetek megjelenése, a díszlet- és jelmeztervező hallgatók munkáinak bemutatása. Az idei kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának látványtervezői mutatkoztak be alkotásaikkal.

A fesztiválra – amelynek neve a Festival, Arts, Cinema és Theatre szavak kezdőbetűiből áll össze – meghívást kaptak a müncheni, a prágai, a brnói, a bukaresti, a reykjavíki, a versciói és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói. A rendezvénynek otthont adó SZFE négy előadást mutatott be. Az idei fesztiválon a tavalyihoz képest kétszer annyi, összesen 16 produkció volt látható.

A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy nemzetközi közönség előtt mutassák be vizsgafilmjeiket és vizsgaelőadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt és hosszú távú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.

 
 

Kapcsolódó anyagok