FACT – Kisfilmek készültek a Színművészeti fesztiváljáról

2018 február 06. kedd, 7:33

Videós beszámoló a Színház- és Filmművészeti Egyetem nemzetközi egyetemi művészeti fesztiváljáról.

Nemzetközi egyetemi művészeti fesztivált rendezett a Színház- és Filmművészeti Egyetem február 1. és 4. között; hat külföldi és két magyarországi színművészeti egyetem hallgatói mutatkoztak be 16 produkcióval. A budapesti FACT különlegessége a két nagy művészeti ág, a film és a színház együttes bemutatkozása, továbbá a társművészetek megjelenése, a díszlet- és jelmeztervező hallgatók munkáinak bemutatása. Az idei kiállításon a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának látványtervezői mutatkoztak be alkotásaikkal.

A fesztiválra – amelynek neve a Festival, Arts, Cinema és Theatre szavak kezdőbetűiből áll össze – meghívást kaptak a müncheni, a prágai, a brnói, a bukaresti, a reykjavíki, a versciói és a kaposvári színművészeti egyetem produkciói. A rendezvénynek otthont adó SZFE négy előadást mutatott be. Az idei fesztiválon a tavalyihoz képest kétszer annyi, összesen 16 produkció volt látható.

A FACT célja, hogy lehetőséget adjon magyar és külföldi diákoknak, hogy nemzetközi közönség előtt mutassák be vizsgafilmjeiket és vizsgaelőadásaikat, közös műhelymunkákon vegyenek részt és hosszú távú szakmai kapcsolatokat építsenek ki.