Tatabányai Tavaszi Fesztivál: Színházi találkozó és kortárs tánc is szerepel a programban

2018 február 16. péntek, 11:16

Az idei Tatabányai Tavaszi Fesztiválon múzeumi kiállításokat, modern táncszínházi produkciókat, operaáriákat, francia filmeket, valamint kortárs cirkuszi produkciókat láthat a közönség március 8-tól két héten át.

A zsidó kultúra és vallásgyakorlás tárgyaiból összeállított kiállítás a Tatabányai Tavaszi Fesztivál első eseménye, a tárlat március 8-án nyílik a városi múzeumban. A bemutatott anyag meghatározó része a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményéből származik.

Az idén 25 éves Bozsik Yvette Társulat március 9-én lép fel a Vértes Agorájában. A közönség a Tavaszi áldozat című darabot tekintheti meg, valamint a társulat bemutatja Kodály Zoltán Galántai táncok zenekari művére komponált táncszínházi produkcióját. Az előadásban a magyar néptánc, a japán butoh tánc és a kortárs tánc elemei ötvöződnek. Vasárnap a fesztivál komolyzene kínálatának egyik különlegességeként Rost Andrea és lánya, Harazdy Eszter adnak közös műsort, az énekesnőket Harazdy Miklós zongoraművész kíséri, a dalok között rövid dialógusokkal az egyes művekhez való kötődésekről.

Nagy Dániel Viktor / Leszámolás velem

Nagy Dániel Viktor / Leszámolás velem

A fesztiválon két egymást követő hétfőn vetítenek francia filmeket, 12-én a Madame Hyde című drámai alkotást, 19-én pedig az Egy nadrág, egy burka című komédiát. Az idén 18 éves programsorozatban most először szerepel cirkuszi előadás. A Recirquel Társulat a Trükkök című produkcióját adja elő március 21-én. Húsvétra várva címmel nyílik kiállítás 23-án két erdélyi alkotó, Plugor Sándor grafikus és Imets László képzőművész munkáiból. A képeket a Németh-Kriza és az Eurotrade Galéria gyűjteményéből válogatták.

A Tatabányai Tavaszi Fesztivál keretén rendezi meg a Jászai Mari Színház Monodráma és Stúdiószínházi Fesztiválját szerdától vasárnapig. A szervezők több, mint 50 jelentkező közül 4 monodrámát és 5 stúdiószínházi előadást választottak ki, melyek között találhatók vidéki, a határon túli és független társulatok által létrehozott produkciók. A részletes program itt található.

Forrás: MTI, Színház.org