Zenei csemegékkel vár a Művészetek Völgye

2018 március 07. szerda, 16:23

Július 20. és 28. között 28. alkalommal rendezik meg a fesztivált Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden. Rebecca Ferguson brit díva, a Triggerfinger elnevezésű belga rocktrió, a Asian Dub Foundation, a DePhazz és az Akhtamar String Quartet nevű örmény vonósnégyes is fellép az idei Művészetek Völgye fesztiválon – számolt be Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye programigazgatója.

Panivalkova nevű poptrió Ukrajnából látogat el Magyarországra. A Harcsa Veronika Udvarban workshopot tart majd a francia Guillaume Orti szaxofonos és Christine Bertocchi énekes-előadóművész, játszik a mauritiusi jazz-zongorista, Jerry Léonide, a prágai székhelyű soulkvartett, a The High Corporation és az instrumentális techno osztrák képviselője, az ElektroGuzzi.

A fesztiválra látogató Asian Dub Foundation nevű brit együttes zenéjében a hiphop, a dancehall, a punk és a reggae elegyedik. A zenekar 1993-ban alakult, lelkes aktivisták, a zene erejével küzdenek a társadalmi egyenlőségért.

A fesztivál üde színfoltjának ígérkező, 1997-ben alakult DePhazz együttes hangzásvilága soulelemeket ötvöz latin zenével és triphoppal. A hazai zenészek közül a Margaret Island, a Csík zenekar és Szabó Balázs bandája lép majd színpadra.

Forrás: MTI, Színház.org