Középpontban a nők! (és a férfiak) – Már kaphatók a jegyek a POSZT Fesztivál két új előadására

2018 április 29. vasárnap, 15:03

A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó két frissen bejelentett előadására is elindult a jegyértékesítés. A Nemzeti Színház a Mária testamentumával, a Rózsavölgyi Szalon pedig a Valami csaj(ok)kal érkezik a fesztiválra: Pokorny Lia négy nő bőrébe bújva fest képet a szenvedélyről, Nagy Mari önálló estje pedig igazi költői vízió az őszinte anyai szeretetről.

Nagy Mari, Viktor Balázs

Nagy Mari, Viktor Balázs

COLM TÓIBÍN: MÁRIA TESTAMENTUMA
Június 12.; 20:30, N. Szabó Sándor terem

Viktor Balázs édesanyját, Nagy Marit rendezi egy felejthetetlen előadásban, amely éppen anya-fiú kapcsolatról mutat megrendítő képet. A Nemzeti Színház Jászai Mari-díjas művésznője végigvezet minket Szűz Mária magányos, bűntudattal és fájdalommal teli életén, miközben a jól ismert történetről végre lehullik a pátosz, a szentek maszkjai mögül pedig felsejlenek a valódi emberi arcok.

Tóibin regényét először New Yorkban, a Broadway-n mutatták be, az előadás három Tony-díj jelölést kapott.

Őze Áron, Pokorny Lia / Valami csaj(ok)

Őze Áron, Pokorny Lia / Valami csaj(ok)

NEIL LABUTE: VALAMI CSAJ(OK)
Június 10., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)

Őze Áron a szerelmes férfi, aki újra találkozik élete fontos nőivel: őket mind Pokorny Lia alakítja négy bravúrszerepben, egy szórakoztató, érzékeny, felejthetetlen előadásban.

KÖZÉPPONTBAN A FÉRFIAK! – Csemegepult és foci a színpadon

Férfitehetségekből sincs hiány: A Gerlóczy Márton regényéből Göttinger Pál által színpadra alkalmazott Csemegepultos naplója című monodrámában Ötvös András garantáltan megnevetteti a nézőket, míg az Egressy Zoltán könnyfakasztóan vicces drámájából Sas Tamás által rendezett Sóska, sültkrumpliban Nemcsák Károly, Bozsó Péter és Karácsonyi Zoltán készül egy sorsdöntő focimeccsre…

Ötvös András / A csemegepultos naplója

Ötvös András / A csemegepultos naplója

GERLÓCZY MÁRTON: A CSEMEGEPULTOS NAPLÓJA
Június 14., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)

A csemegepultos naplója nem egyszerű monodráma: valódi sikerdarab, amely hosszú évek óta garantált teltházzal fut a fővárosban. Gerlóczy Márton fantasztikus szövege Göttinger Pál játékos, ötletgazdag rendezésében és Ötvös András lenyűgöző játékával kihagyhatatlan szórakozás.

Sóska, sültkrumpli

Sóska, sültkrumpli

EGRESSY ZOLTÁN: SÓSKA, SÜLTKRUMPLI
Június 8., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)

Egressy Zoltán legendás, itthon és külföldön is töretlenül sikeres, több mint ötszáz előadást futott vígjátékából az is kiderül, hogy lehet-e a színpadon focizni. A sorsdöntő mérkőzésre készülő bíró és a partjelzők szerepében Nemcsák Károlyt, Bozsó Pétert és Karácsonyi Zoltánt láthatják a nézők.

Furcsa pár

Furcsa pár

A 2018-as POSZT Fesztivál további előadásai:

NEIL SIMON: FURCSA PÁR
Június 7., 19:00, Kodály Központ

A Furcsa Pár Gáspár Tibor és Görög László jutalomjátéka, fergeteges vígjáték barátságról, magányról, férfi-nő kapcsolatokról.

A vád tanúja

A vád tanúja

AGATHA CHRISTIE: A VÁD TANÚJA
Június 8., 19:00, Kodály Központ

A világ egyik leghíresebb bűnügyi története: fordulatos, feszült krimi, a mesterien alkalmazott csavarok következtében a nézők az előadás utolsó pillanatáig találgathatnak a gyilkos kilétét illetően. A krimi nagyasszonya egy valódi nemzetközi közönségsikerrel mutatkozik be a Kodály Központ színpadán, Csankó Zoltán főszereplésével.

Beugró

Beugró

BEUGRÓ
Június 9., 20:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)

Idén sem maradhat el a valódi közönségkedvenc Beugró, ahol Pécsett hagyományosan egy tűhegyet sem lehet leejteni a nézőtéren, ellenben a hasfalszaggató nevetés garantált! Pokorny Lia, Debreczeny Csaba, Kálloy-Molnár Péter és Szabó Győző Novák Péter műsorvezetésével lehetetlen helyzetekben improvizál és nehezíti meg egymás életét a legkülönbözőbb szituációs játékok során.

Hunyadkürti István, Molnár Piroska / Oscar

Hunyadkürti István, Molnár Piroska / Oscar

CLAUDE MAGNIER: OSCAR
Június 10., 19:00, Kodály Központ

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon. A Kodály Központ színpadán a fergeteges vígjáték két főszerepét Nagy Viktor és Gubás Gabi alakítja.

A lepkegyűjtő

A lepkegyűjtő

JOHN FOWLES: A LEPKEGYŰJTŐ
Június 11., 19:00, E78 (Zsolnay Kulturális Negyed)

Valódi színházi különlegesség! Küzdelem az életben maradásért egy izgalmakkal teli thrillerben, miközben észrevétlenül elmosódik a határ fogoly és fogvatartó között – Bereczki Zoltán és Ágoston Katalin főszereplesével.

Mindhalálig musical

Mindhalálig musical

MINDHALÁLIG MUSICAL
Június 11, 19:00, Kodály Központ

A Budapesti Operettszínház nagyszabású gálaműsorában a világ zenés színpadainak valaha volt legnagyobb sikereiből hallhat válogatást a közönség, egyebek mellett felcsendülnek az Oroszlánkirály, Az operaház fantomja, a Macskák, az Elisabeth, A Szépség és a Szörnyeteg, a Grease (Pomádé), a Vámpírok bálja, a My fair lady és az Evita legjobb dalai, az élményt pedig lenyűgöző koreográfiák és pazar jelmezek teszik majd teljessé.

POSZT gála 2017

POSZT gála 2017

A 18. POSZT ÜNNEPÉLYES DÍJÁTADÓ GÁLÁJA
Június 16, 19:00, Kodály Központ

Ismét nagyszabású díjátadó gála zárja a fesztivál programsorozatát, ahol a színházi szakma krémjének jelenlétében, szórakoztató gálaműsor keretében adjuk át a Találkozó legjobbjainak járó díjakat. Összefoglaló klippekkel, meglepetésvendégekkel és számos fellépővel várjuk nézőinket!

Azok, akik a POSZT bármelyik előadására jegyet váltanak, kedvezményes áron, 500 forintért vásárolhatják meg belépőjüket a fesztivál ünnepélyes zárógálájára. A kedvezmény a fesztivál- és versenyelőadásokra megváltott jegyek vonalkódjaival érvényesíthető.