Országos improvizációs fesztivált rendeznek Győrben

2018 május 05. szombat, 7:30

Május 18-20. között ismét Győrben, a Rómer Házban találkozik az ország öt legaktívabb improvizációs társulata, hogy három napon keresztül ünnepelje az improvizációt.

Momentán Társulat

Momentán Társulat

Az előadások mellett az érdeklődők részére nyitott improvizációs tréningeket kínál a fesztivál, valamint Pingiczer Csaba örökös Import Impró tag tiszteltére idén is átadják a “Piku-díjat”.

Az öt társulat három városból érkezik, a házigazda Import Impró Társulat mellett a budapesti Grund Színház, a Momentán Társulat, az Ittésmost, valamint a pécsi Improvokál társulat színészei lépnek színpadra a fesztiválon.

Import Impró

Import Impró

PROGRAM:

05.18. Péntek 19:00
CSÖRTE

Csapatok, bíró és a nézők, akik pontoznak. Ennél több nem is kell egy jó hangulatú háborúhoz, ahol golyók helyett poénok és magas labdák röpködnek. A nézők pedig döntenek, hogy melyik jelenet, mennyire tetszett nekik. Nem félünk az 1 ponttól, de az 5 pontért küzdünk, gyere és mutasd meg, hogy mennyit ért amit mutatunk.

05.19. Szombat 18:00
PÁROS JÁTÉK

Egy előadás, ahol a különböző párosokat a szerencse sodorta egymás mellé, és akiknek pontosan egy jelenetnyi vagy játéknyi idejük lesz, hogy a közönséget megnevettessék, megríkassák vagy csak egyszerűen elkápráztassák. Az este különlegessége, nemcsak hogy szövegkönyv és próba nélkül a helyszínen rögtönözve születnek meg a történetek, hanem hogy a Fesztivál apropóján 5 társulat színészei vegyesen játszanak majd az előadásban.

Grund Színház

Grund Színház

05.20. Vasárnap
CAGEMATCH

Minden csapat pontosan 25 percet kap, hogy a semmiből egy történetet hozzanak létre. Az inspiráció 25 perce, amikor egy szóból, egy mozdulatból világ kerekedik a színpadon. 25 perc a nézők kegyeiért. 25 fordulatokban gazdag perc a győzelemért. Az este különlegessége, nemcsak hogy szövegkönyv és próba nélkül a helyszínen rögtönözve születnek meg a történetek, hanem hogy a Fesztivál apropóján 5 társulat színészei vegyesen játszanak majd az előadásban.