Operett, vígjátékok és kamarelőadások a veresegyházi Mézesvölgyi Nyáron

2018 május 10. csütörtök, 9:00

Július 6. és augusztus 25. között rendezi meg a Veres 1 Színház nagyszabású szabadtéri rendezvénysorozatát, amelynek programjába a színház, a zene, és a tánc kiemelkedő produkcióit válogatták, a legkisebbek részére pedig színes gyerekelőadások is bekerültek a műsorba. A fesztiválon a hostess-szolgálatot a Veresegyházi Asszonykórus tagjai látják el.

2018-ban második alkalommal rendezik meg Veresegyházon a Mézesvölgyi Nyár fantázianevű szabadtéri rendezvénysorozatot. A szervezők ezúttal két helyszínen több, mint 20 produkcióval várják az érdeklődőket.

ExperiDance Produkció: Nagyidai cigányok

A július elejei nyitóelőadáson az ExperiDance Produkció lép színpadra Nagyidai cigányok című nagyszabású zenés-táncos showműsorával. Szintén a zenés műfajt képviseli majd a Bob herceg című nagyoperett július 20-án, Kállai Bori és Dósa Mátyás főszereplésével.

A könnyűzene szerelmeseit két rendkívüli produkció is várja: július 28-án Bródy János, augusztus 3-án pedig a Boban Marković Orkestar ad koncertet Veresegyházon. A világhírű szerb trombitaművész zenekara sztárvendégként Palya Bea énekesnőt látja majd vendégül.

A vígjátékok kedvelői sem fognak csalódni – július 13-án Pindroch Csaba, Schell Judit és Molnár Piroska főszereplésével a Boeing, Boeing című komédiát láthatják a Mézesvölgyi Nyár nagyszínpadán; augusztus 17-én pedig Gesztesi Károly és Beleznay Endre főszereplésével kerül műsorra Ray Cooney fergetes vígjátéka, A miniszter félrelép.

Három különleges családi programot is találhatunk a nagyszínpad műsorában: július 20-án Kocsák Tibor új mesemusicalje, a Rigócsőr királyfi kerül színpadra, augusztus 4-én Halász Judit ad koncertet, augusztus 25-én pedig, a rendezvénysorozat zárásaként Presser Gábor és Sztevanovity DusánA padlás című musicaljét láthatja a közönség a Győri Nemzeti Színház előadásában.

Vida Péter, Gubás Gabi / Thália Színház: Boeing, Boeing

A veresegyházi nagyszínpad 1235 fős nézőtere már 2017-ben is Pest megye legnagyobb szabadtéri helyszínének számított, idénre pedig 1344-re bővítették az ülőhelyek számát.

Emellett egy 400 néző befogadására alkalmas, második színpadot (Fabriczius udvar) is létrehoznak, amely a mesedarabok (Lúdas Matyi, Kisherceg, Maugli, a dzsungel fia valamint az Alma együttes koncerje), illetve a kamaraelőadások elsődleges helyszíne lesz. Itt fog fellépni Kern András (A kellékes – július 11.), Pokorny Lia (Dolgok, amikért érdemes élni – augusztus 8.), Pindroch Csaba (Segítség, megnősültem! – augusztus 15.) és Vándor Éva (Shirley Valentine – augusztus 22.), valamint a Veres 1 Színház több, nagysikerű produkciója (Szép jó estét, Mr. Green!, Hajszál híján Hollywood, Játék a kastélyban) is ezen a helyszínen lesz látható.

Vándor Éva / Karinthy Színház: Shirley Valentine

A rendezvénysorozat szervezői méltó kivitelben, nívós közönségkomforttal, az 1350 fős nagyszínpadon és a 400 fős kisszínpadon várják a Közönséget, ahol már az is egyedi couleur locale-t ad a fesztiválnak, hogy a hostess-szolgálatot a Veresegyházi Asszonykórus tagjai látják el.