4 nap alatt 13 előadás mutatkozik be a Y.EAST Fesztiválon

2018 május 31. csütörtök, 10:30

Idén a nyári évad nyitófesztiváljaként látogathatjuk meg a Y.EAST fesztivált június 21. és 24. között, melyet 3. alkalommal rendeznek meg a Zsámbéki Színházi Bázison.

Sun: Macbeth (CZ)

Négy nap alatt 13 színházi előadás, ebből három új bemutató és 4 db 48 óra alatt elkészülő magyarországi ősbemutató lesz, 6 koncert, DJ-k, szabadtéri filmvetítések, különböző workshopok és kézműveskedés, rövidfilmvetítések, csillagvizsgáló, gyerekprogramok, sportprogramok, Foci VB vetítés, csehországi sörök és magyar borok, sátortábor és persze a lehető legjobb hangulat ezen a különleges, természetvédelmi területen, „közelebb a csillagokhoz”.

Black Hole: One Girl Show (SRB)

Az idei harmadik fesztiválra már hat országból érkeznek a fellépők. (HU; SK; CZ; SI; PL; SRB) A színházi programban kortárs dráma, szerzői színház, gyermekelőadás, felolvasószínház és egy különleges projekt is helyet kapott, amelyben neves társulatok alkotói mérik össze tudásukat a közönség örömére (Kompánia; Utolsó vonal; FAQ társulat; Másik oldal): 48 óra alatt egy addig számukra ismeretlen kortárs drámából készítenek előadást, hogy megnyerjék a fődíjat.

Black Hole: Sezuan (CZ)

A légvédelmi bázison évente egyszer, a Y.EAST fesztivál idején megengedett a sátorozás is, melyet a fesztivál szervezői ingyen biztosítanak a természetvédelmi területen. A háromnapos bérlet csupán 10.000 forint, de a napijegy is csak 3.000 forintba kerül. A fesztiválon visszaváltható poharak és szelektív hulladékgyűjtők várják a látogatókat.

Várják az önkéntesek jelentkezését a fesztiválra, illetve jelentkezni lehet az egy hetes alkotótáborba is.

 

Y.EAST Alkotótábor
Június 16-20
Zsámbéki Rakétabázis

“Mindig is szerettél volna építeni egy hatalmas pandát autógumikból? Régóta érdekel a land art, csak még soha nem merted kipróbálni? Szívesen segítenél kialakítani egy modern, ugyanakkor természet közeli fesztiválhelyszínt?
Gyere el a Y.EAST fesztivált megelőző alkotótáborba és tengernyi lehetőség nyílik meg előtted, mint a csillag az égen! J
Ha szeretnéd, egy hétig senki hozzád sem szól, csak hallgatod a madárcsicsergést és faragsz, szoborsz, festesz hajnaltól éjszakáig.
Ha szeretnéd, egy hétig inspiráló emberekkel közösen alakíthatod ki a volt katonai rakétabázis friss, jól működő nyári arculatát.
Ha szeretnéd, minden este hazamehetsz kocsival vagy busszal, ha szeretnéd, sátrazhatsz velünk. Ha szeretnéd, senkinek nem mutatod meg, amit itt készítettél az egy hét alatt, de az is lehet, hogy egész nyáron a te munkáid között járkálnak a fesztiválozók!

Reméljük, már alig várod, hogy jelentkezhess, akár művészeti egyetemre jársz, akár nem, úgyhogy gyorsan töltsd ki a jelentkezési lapot ide kattintva.

Biztosítunk némi faanyagot és festéket, egy-két szerszámot és rengeteg teret, fákat, betonfelületeket. Mindenképpen egyeztess velünk, hogy mit készítenél, mert lehet, hogy néhány dolgot mi nem fogunk tudni adni, azt jó, ha magaddal hozod. Enned lesz mit, azon ne aggódj. És ha legalább három napot segítesz, adunk egy karszalagot, amivel részt vehetsz az egész fesztiválon!”

A szervezőkkel készült interjút ide kattintva olvashatja.