POSZT – Villáminterjú Ilja Bocsarnikovsz rendezővel a Csokonai Színház Három nővér-előadásának próbáján

2018 június 11. hétfő, 10:52

A POSZT TV meglátogatta a Három nővér próbáján a debreceni Csokonai Színház csapatát és elbeszélgetett Ilja Bocsarnikovsz rendezővel.

Ilja Bocsarnikovsz elmondta: “Tulajdonképpen öt éve dolgozom együtt magyarokkal, kaposvári egyetemistákkal, tehát nem ez az első élményem azzal kapcsolatban, hogy Magyarországra szólít a munkám. Debrecenben pedig már a második rendezésem a Három nővér: élvezem, szeretem, úgy gondolom, hogy a magyar színház nagyon erőteljes, sok a tehetséges színész és ez igaz Debrecenre is”.

A rendező hozzátette: “Amit az előadásban a hanggal, a jelmezekkel és a díszletekkel teszek, az mind az emberekre fókuszál és az ő kapcsolataikra. Az élet változik, de nem szabad elengednünk azokat a morális értékeket, melyeket az előző generációk hagytak ránk, és az eélethez, halálhoz, szerelmhez szorosan kapcsolódnak.” – nyilatkozta.

Ilja Bocsarnikovsz szerint “A 19. századhoz képest a 20. században morális szempontból több változás történt – ezek jelennek meg magában a Három nővérben is. A fiatal generációnak, az én generációmnak pedig mindig azt mondom, a 20. század a mi időnk és foglalkoznunk kell vele, elemeznünk kell azt” – szögezte le.