A Pécsi Balett táncjátéka kapta idén az Arany Bab-díjat Győrben

2018 június 27. szerda, 11:54

A Pécsi Balett Hófehérke és a hét törpe című humorral átszőtt táncjátéka nyerte el a legfiatalabb nézők szavazata alapján az Arany Bab-díjat az idén a IV. Gyermek Táncfesztiválon Győrben.

Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe

A XIV. Magyar Táncfesztivál kísérőrendezvényeként a Vaskakas Művészeti Központban négy társulat produkciója versengett egymással, szinte fej fej mellett.

Az idén a Holle anyóval lépett színpadra a tavalyi győztes PR-Evolution társulata. A határon túli Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Pöttöm Palkó című táncjátéka egy népmesét állított színpadra a hagyományőrző néptánc elemeivel. A Csizmás kandúr történetét táncba öntő Bozsik Yvette Társulat fontos tanulságot és példázatot fogalmazott meg a gyerekeknek.  A Pécsi Balett győztes darabja pedig a legkisebbek számára is élvezetesen és közérthetően mesélte el a kortárs balett táncnyelvén keresztül a gonoszság és a tiszta lelkű szépség konfliktusának legendás történetét.

Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe

Az Arany Bab-díj szavazás ötletgazdája Csepi Alexandra, a Győri Balett dramaturgja, aki a kezdeményezést azzal a céllal hozta létre, hogy a gyerekek ne csak nézői, hanem véleményalkotói is legyenek az előadásoknak. Az elmúlt négy év alatt folyamatosan nőtt a Gyermek Táncfesztivál látogatottsága, az idén csúcsot döntött, és szinte valamennyi előadás telt házas volt.

Pécsi Balett: Hófehérke és a hét törpe

Az eddigi díjazottak között szerepelt a Sopron Balett, amely a Szép Cerceruska című darabjával 2015-ben kapta meg az Arany Babot, egy évvel később a Pécsi Balett A kis herceggel győzött, tavaly pedig a PR-Evolution társulat Lúdanyó meséi című darabja vitte el a díjat.