Nagy sikert aratott a Kolyada színház a 14. Shakespeare Fesztiválon

2018 július 19. csütörtök, 16:26

A XIV. nemzetközi Shakespeare Fesztivált 2018. július 9. és 15. között rendezték meg a Gyulai Várszínház 55. összművészeti fesztiválja keretében. Elek Tibor, a Várszínház igazgatója idén Hamlet és társai témája köré fonta a fesztivál műsorát.

Kolyada színház: Hamlet / Fotó: Kiss Zoltán

A magyar mellett a nemzetközi programot Olaszország, Anglia, Oroszország és Románia képviselte. A világhírű Kolyada színház Hamlet előadása senkit nem hagyott hidegen, a nézők hosszú percekig állva tapsoltak a három órás előadás után. Szintén nagy sikert aratott a világhírű londoni kultzenekar, a Tiger Lillies, akik sajátos stílusukkal, szuggesztív elődásmódjukkal a Gyulai Várszínház bemutatóelőadásában is részt vettek. Az Aradi Kamaraszínházzal és az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházzal közös produkciót – Tom Stoppard: Rosencratz és Guildernster halott – Tapasztó Ernő rendezésében láthatták a nézők két este a Gyulai Várszínpadon.

A hagyományokat követve, idén is voltak filmvetítések, utcaszínházi előadás, zenei programok, konferencia, Shakespeare korabeli gasztrokínálat a Patriótában, valamint workshop középiskolásoknak és egyetemistáknak. Vasárnap író-olvasó esttel zárult az egyhetes fesztivál. Elek Tibor vendége Térey János író volt.